Aktuelno 51

22.07.2024.

19:22

Hitan postupak crnogorskog ministarstva nakon skandaloznog nastupa Desingerice

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se danas povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatog pod pseudonimom Desingerica.

Izvor: B92.net/rtcg.me

Hitan postupak crnogorskog ministarstva nakon skandaloznog nastupa Desingerice
Katarina Drajic/ATAImages

Podeli:

Iz ovog resora su oštro osudili svaki vid umetničkog izraza koji promoviše nasilje, netoleranciju, nepoštovanje ljudskih prava i diskriminaciju bilo koje vrste.

"Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasleđa", piše u saopštenju.

Možda vas zanima

Pozvali su organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima.

"Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj meri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj", navode u saopštenju.

Iz resora na čijem je čelu Tamara Vujović poručuju i da zabrinjava činjenica da ovakvim događajima, koje ne mogi zabraniti, prisustvuje značajan broj publike koja je spremna da izdvoji i znatnu sumu za isti.

"Stoga, podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrednosni sistem", dodaju iz resora.

Ministarstvo kulture poručuje da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

Možda vas zanima

"Verujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u našem društvu", zaključeno je u saopštenju,  prenosi rtcg.me.

Podsetimo, Desingerica je na jednom od poslednjih nastupa u Crnoj Gori bacao kore na publiku, razbijao jaja, rendao kačkavalj, a najnovija slika koja je osvanula na društvenoj mreži "X" zgrozila je sve. Naime, na njoj se vidi kako Desingerica na ovom nastupu sa bine pljuje devojci iz publike u usta, a ovaj njegov potez naišao je na gnev javnosti.

Podeli:

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: