Aktuelno 7

21.07.2024.

18:58

Bela Hadid tuži Adidas nakon što ju je uklonio iz kampanje

Manekenka Bela Hadid podneće tužbu protiv Adidasa, kako bi osporila kompaniju za sportsku odeću.

Izvor: Avaz.ba

Bela Hadid tuži Adidas nakon što ju je uklonio iz kampanje
BACKGRID USA/Profimedia

Podeli:

TMZ prenosi da bliski izvori otkrivaju da je Bela Hadid angažovala advokate da preduzmu pravne radnje protiv Adidasa. Ona tvrdi da kompanija nije javno govorila o svojoj ulozi u, kako ona smatra, štetnoj kampanji.

Prema izvorima, Bela Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972. godine, jer je to u suprotnosti sa njenim sopstvenim vrednostima i stavovima o nasilju.

Možda vas zanima

Aktuelno

Bela Hadid donirala milion dolara za pomoć Gazi

Poznati supermodeli sestre Bela i Džidži Hadid palestinsko-holandskog porekla, donirale su milion dolara humanitarnim organizacijama koje pružaju pomoć deci i porodicama pogođenim konfliktom u Gazi, saopštio je njihov predstavnik.

15:51

2.6.2024.

96 d

Publikacija takođe tvrdi da Bela Hadid ostaje pod ugovorom sa Adidasom, uprkos prethodnim izveštajima koji sugerišu da ju je kompanija raskinula.

Adidas uklonio Belu Hadid iz kontroverzne reklame

Adidas je izabrao Belu Hadid da promoviše retro patike inspirisane Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, tokom kojih je 11 izraelskih sportista držano kao taoce i ubijeno.

Adidas se izvinio, navodeći da nije imao nameru da da izjavu povodom istorijskih tragedija. Oni su takođe ranije najavili da revidiraju svoju kampanju.

Čini se da Bela govori onima koji su joj bliski da nije bila u potpunosti svesna implikacija kada se prijavila, i smatra Adidas odgovornim za to.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: