Aktuelno 20

17.07.2024.

19:42

Turistkinja u Firenci simulirala odnos sa statuom: Italijani besni FOTO

Vest da je jedna mlada turistkinja u Firenci uhvaćena kako simulira polni odnos sa statuom rimskog boga Bahusa izazvala je masovna negodovanja u Italiji.

Izvor: Tanjug

Turistkinja u Firenci simulirala odnos sa statuom: Italijani besni FOTO
Shutterstock/stefano cellai

Podeli:

Na fotografijama koje su podeljene na društvenim mrežama putem naloga Welcome To Florence, može se videti kako tokom noći mlada žena ljubi Bahusovu statuu, prenosi BBC.

Statua rimskog boga prirode, plodnosti, vina i vegetacije Bahusa stoji na postamentu na raskrsnici blizu čuvenog mosta Ponte Vekio i moderna je replika dela vajara Đambolonje iz 16. veka, dok se original čuva u obližnjem muzeju Bargelo.

Fotografije su izazvale oštre reakcije korisnika društvenih medija, a neki od njih tražili su da se uhapsi žena sa snimka. "Ovo je rezultat višegodišnjih pokušaja da se Firenca pretvori u Diznilend", objavljeno je u jednom komentaru.

Patricija Asproni, predsednica Confculture, udruženja koje promoviše kulturno nasleđe Italije, izjavila je za italijanske medije da se ovakvi akti "nepristojnosti i divljaštva" događaju "jer svako smatra da ima pravo da radi šta hoće bez posledica".

Gospođa Asproni je pozvala na primenu "singapurskog modela" sa "strogo kontrolisanim proverama, visokim kaznama i nultom tolerancijom prema nedoličnom ponašanju".

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: