Aktuelno 24

16.07.2024.

9:12

Zbog šale o atentatu na Trampa slavnom bendu preti hitna deportacija: Pomenuli su i Đokovića VIDEO

Australijski senator pozvao je na hitnu deportaciju Džeka Bleka i njegovog benda nakon što je glumčev prijatelj izneo kontroverznu šalu o atentatu na Trampa.

Izvor: B92.net

Zbog šale o atentatu na Trampa slavnom bendu preti hitna deportacija: Pomenuli su i Đokovića VIDEO
Profimedia

Podeli:

Istrage se nastavljaju nakon što je bivši američki predsednik Donald Tramp upucan u uho tokom pokušaja atentata tokom vikenda, dok se i dalje postavljaju ozbiljna pitanja o predsedničkoj bezbednosti.

Tomas Metju Kruks, 20, popeo se na krov i pucao na Trampa tokom predizbornog mitinga u Batleru, nedaleko od Pitsburga, u Pensilvaniji, u subotu, po lokalnom vremenu. Kasnije ga je ubila tajna služba.

Još dvojica Dejvid Dač (57) i Džejms Kopenhaver (74) teško su povređeni u pucnjavi, dok je Kori Koperatore (50) ubijen dok je navodno pokušavao da zaštiti svoju ćerku od pucnjave.

Šala o atentatu koja je "eksplodirala"

Bend Džeka Bleka "odložio" je koncert manje od četiri sata pre nego što je trebalo da počne nakon što je glumčev kolega iz benda dao "zao" komentar o Trampu tokom koncerta u Sidneju.

Blekov kolega iz benda Kajl Gas dao je komentar dok je u nedelju uveče u sidnejskom ICC teatru dobio rođendansku tortu nakon što su ga zamolili da poželi želju.

"Sledeći put nemoj da promašiš Trampa", odgovorio je Gas na video snimku koji je podeljen na društvenim mrežama.

Ovaj komentar je doveo do toga da je senator Australije pozvao da bend Tenacious D odmah bude deportovan. U utorak popodne, Frontier Touring je najavio da će svirka benda u Njukaslu u utorak biti "odložena".

"Frontier Touring sa žaljenjem obaveštava da je večerašnji koncert Tenacious D u zabavnom centru Njukasla odložen", navodi se u objavi.

Od vlasnika ulaznica se traži da zadrže svoje karte dok ne budu dostupne dodatne informacije.

Fanovi nisu bili oduševljeni ovakvim vestima

"Je*eno me zezaš. Vozili smo se satima, svađali smo se sa našim smeštajem i nekoliko sati kasnije smo bili obavešteni o otkazivanju", napisala je jedna osoba.

U izjavi od utorka, senator Ralph Babet osudio je taj čin i pozvao da se dvojac "odmah ukloni iz zemlje".

"Zagovarati i/ili priželjkivati ubistvo predsednika je stravično, odvratno, prljavo, zlo i nije prihvatljivo ni na koji način, oblik ili formu", navodi se u saopštenju.

"Ovo nije bila šala, on je bio smrtno ozbiljan kada je poželeo smrt predsednika."

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Senator Babet pozvao je premijera Entonija Albanezea da mu se pridruži u njegovom stavu, istovremeno pozivajući ministra za imigraciju Endrua Fajlsa da im odmah ukine vize.

"Australija je pogrešno zatvorila Novaka Đokovića i deportovala ga jer je navodno potkopao poverenje javnosti u vakcinaciju, dozvoliti Tenacious D da ostane u Australiji nakon što je pozvao na smrt predsednika je nezamislivo, i to potvrđuje slabost našeg sadašnjeg premijera", rekao je on.

Mnogi fanovi su se oglasili na društvenim mrežama da izraze svoje gađenje

"Kao fan Tenacious D, ne. Samo ne", napisala je jedna osoba.

"Zamislite da je to bio Džo Bajden. Ljudi bi gubili razum. Dvostruki standardi", napisao je drugi.

Drugi su komentar nazvali "odvratnim", a jedan komentator je čak pozvao na "bojkot" benda.

"Bolesna šala! Strašno", napisala je jedna žena.

Ipak, bilo je i nekoliko komentara koji su podržali svoj omiljeni bend i opravdali takav potez, ali su bili u manjini.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: