Aktuelno 10

15.07.2024.

11:26

Influenserka osuđena zbog trgovine ljudima: "Držala devojku kao robinju"

Brazilska influenserka Kat Tores osuđena je na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima, dok je jednu devojku držala kao robinju.

Izvor: Tanjug

Influenserka osuđena zbog trgovine ljudima: "Držala devojku kao robinju"
Profimedia

Podeli:

Kako prenosi BBC, dve mlade Brazilke nestale su u septembru 2022. godine, a njihove porodice i prijatelji pokrenuli su očajničku potragu širom SAD da ih pronađu.

Znali su samo da nestale devojke žive sa uglednom influenserkom Tores koja je nekada bila poznati model i viđana je na zabavama sa Leonardom di Kapriom.

Tores je uspela da privuče veliki broj devojaka, obećavajući da će ih naučiti kako da uspeju u svetu i steknu samopouzdanje. Jedna od njih, Ana, koja je imala ključnu ulogu u pronalaženju influenserke i njenih žrtava, ispričala je da je 2017. naišla na Instagram profil Toresove.

Profimedia

"Privuklo me je kako je uspela da od brazilske favele stigne do međunarodne slave modela", rekla je Ana, dodajući da se u to vreme osećala ranjivom i da joj je Tores ulila nadu. Influenserka je napisala i svoju autobiografiju "Glas", tvrdeći da ima spiritualne moći i da može da predviđa budućnost.

Sve to je privuklo Anu, ali i druge devojke, ali nisu znale da je Tores bazirala svoju knjigu na poluistinama i lažima. Influenserka je obećavala devojkama poslovni uspeh, novac, samopoštovanje.

Kada je Toresova predložila 2019. Ani da se doseli kod nje u Njujork, gde će joj biti asistentkinja, devojka je pristala. Trebalo je da se brine o stanu, čuva kućne ljubimce i kuva za platu oko 2.000 dolara mesečno.

Ubrzo je, međutim, shvatila da je Toresova tretira kao robinju, stalno tražeći od nje da joj pomaže u svemu i dozvoljavajući joj da spava samo nekoliko sati dnevno.

Pošto nije imala gde da stanuje jer je otkazala smeštaj u studentskom domu u Bostonu, a nije imala sredstava za život, izdržala je tri meseca i potom uspela da pobegne i odseli se kod dečka. Kada je saznala da su još dve Brazilke, Dezire i Letisija, nestale u septembru 2022., Ana je sa još nekim prevarenim pratiocima influenserke kontaktirala bezbednosne službe, uključujući FBI.

Toresova je pobegla sa dvema devojkama koje je držala zatočene, ali je pronađena, a devojke su vraćene u Brazil u decembru 2022. godine.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: