Aktuelno 1

14.07.2024.

15:12

Šenon Doerti: Životna priča lavice koja je osvojila srca mnogih svojom glumom

Glumica Šenon Doerti, čije je ime postalo sinonim za snagu i izdržljivost kako na ekranu, tako i van njega, preminula je u svojoj 53. godini nakon hrabre borbe sa rakom dojke, saopštila je njenja publicistkinja Lesli Sloun za magazin People.

Izvor: B92.net

Šenon Doerti: Životna priča lavice koja je osvojila srca mnogih svojom glumom
Profimedia

Podeli:

Rođena 12. aprila 1971. godine u Memfisu, Tenesi, Doerti je započela svoju karijeru kao devojčica u reklamama, pre nego što je osvojila srca publike svojim ulogama u dva kultna TV serijala.

Širom sveta je postala poznata kao Brenda Volš, nova i neustrašiva protagonistkinja u seriji "Beverli Hils, 90210". Ova Fox-ova produkcija iz 1990. godine nije samo obeležila njenu karijeru već je postala fenomen svoje ere, a Doerti je briljirala u 111 epizoda pre nego što je napustila seriju na kraju četvrte sezone.

Njena izvedba Brende Volš ostala je upamćena po hrabrom suočavanju sa kontroverznim temama kao što su seksualnost i droga, čime je serija postavila nove standarde za TV zabavu tog vremena.

Preminula Šenon Doerti

Nakon turbulentnog perioda u seriji "Beverli Hils", Doerti je glumila u poznatoj seriji "Charmed" ("Čari"), gde je tumačila ulogu Prue Hallivel, najstarije sestre od tri veštice koje se bore protiv zla. Njena posvećenost ovom liku bila je evidentna i kroz režiju nekoliko epizoda, pokazujući ne samo svoj talenat kao glumica već i kao kreativni um.

Van svetla reflektora, Šenon Doerti je bila poznata po svojoj hrabrosti i otvorenosti u borbi sa zdravstvenim izazovima. Kada je 2015. godine javno objavila svoju dijagnozu raka dojke, inspirisala je mnoge svojom istrajnošću i pozitivnim stavom.

Doerti je takođe ostavila neizbrisiv trag u TV revijama "90210" i "BH90210", gde se vratila kao Brenda Volš u kasnijim fazama karijere, pokazujući svoju sposobnost da se iznova poveže sa svojom publikom.

Profimedia/Chris Helcermanas-Benge /2009 Crown Media

Što se tiče privatnog života, Doerti je bila u braku sa Ešlijem Hamitonom, od 1993. do 1994. godine, a potom je 2011. godine sklopila brak sa Kurtom Isvarienkom. Njih dvoje su bili zajedno sve do nedavno, a poslednjih godinu dana oni su bili u procesu razvoda.

Šenon je tvrdila da ju je bivši suprug prevario pred samu operaciju tumora na mozgu, Kurt Isvarienko tje to strogo poricao. Ona je, podsetimo, govoreći u svom podkastu Let’s be clear, istakla kako se borila s razvodom, pa ujedno i s tumorom početkom 2023. godine.

Kada je glumica tražila razvod od Kurta, navela je "nepomirljive razlike" kao razlog, ali je medijima stavila do znanja da muževljeva asistentkinja "ima veze" sa njenim razlazom od muža.

Možda vas zanima

Izgubila bitku sa kancerom

Preminula Šenon Doerti

Kako prenose svetski mediji, čuvena glumica Šenon Doerti preminula je u 53. godini.

14:47

14.7.2024.

64 d

Takođe je tada objavila i poruku na Instagramu prepunu značenja:

Tada je podnela i zahtev za finansijsku podršku koju za života nije dobila.

"On živi ekstravagantno, leti našim avionom, provodi se u našoj vikendici u Teksasu", govorila je Šenon.

"Za to vreme, meni preti opasnost da izgubim čak i zdravstveno osiguranje zato što tako dugo ne radim".

Šenon je iza sebe je ostavila bogatstvo uloga i sećanja na svoju nepokolebljivu hrabrost i profesionalizam. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: