Aktuelno 8

14.07.2024.

14:07

Simpsonovi predvideli atentat na Donalda Trampa? FOTO

Nedavni pokušaj atentata na mitingu u Pensilvaniji u kojem je učestvovao bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je globalnu pažnju.

Izvor: B92.net

Simpsonovi predvideli atentat na Donalda Trampa? FOTO
Profimedia

Podeli:

Prema rečima njegovog direktora komunikacija, Stivena Čeunga, Tramp je zadobio prostrelnu povredu desnog uha, ali je navodno u stabilnom stanju u lokalnoj medicinskoj ustanovi.

Usred široko rasprostranjene osude nasilja od strane svetskih lidera, korisnici društvenih mreža ne planiraju da se zaustave. Pored mnogobrojnih mimova i šaljivih slika nakon atentata na Trampa, mnogi korisnici na "X" objavili su poređenje sa navodnim predviđanjem iz dugotrajne animirane serije Simpsonovi, poznate po svojim čudnim predviđanjima događaja u stvarnom svetu.

Kontroverza je izbila kada je korisnik podelio slike iz epizode ​​Simpsonovih, što sugeriše da je emisija predvidela Trampov incident sa pucnjavom.

Međutim, ovog puta Simpsonovi nisu bilu u pravu u potpunosti, makar kada je ishod u pitanju, naime u epizodi kada je izvršen atentat na Donalda Trampa, on umire, što nije slučaj i u stvarnosti.

Ovo je dovelo do lavina reakcija na mreži, pri čemu su neki izražavali nevericu, a drugi su koristili humor kako bi razgovarali o navodnom predviđanju.

Epizoda je podstakla diskusije o istoriji Simpsonovih davanja naizgled pronicljivih predviđanja, dodajući sloj intrige tekućem diskursu oko incidenta sa pucnjavom i njegovim dugoročnim posledicama.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: