Aktuelno 3

13.07.2024.

8:07

Skrivaju se tragovi afere princa Vilijama?

Teorija zavere u vezi britanske kraljevske porodice ponovo je uzela maha.

Izvor: Index.hr

Skrivaju se tragovi afere princa Vilijama?
Profimedia

Podeli:

Taman kad se pomislilo da su se strasti stišale nakon princezinog pojavljivanja u javnosti, desio se obrt.

Rouz Hanberi, markizu od Čolmondlija, godinama povezuju s princom Vilijamom te brojni tvrde da imaju aferu, a kako piše Vulture, u razdoblju od 2019. do 2024. godine s britanskih portala nestao je velik broj tekstova o noj i princu, dok su delovi koji su još uvek dostupni na mreži obrisani.

Afera traje već pet godina

Naime, mediji su od 2019. godine spekulisali o vezi princa Vilijama sa Rouz Hanberi, koja je navodno bila prijateljica njegove supruge Kejt Midlton i živela u blizini Anmer Hala, rezidencije princa Vilijama i princeze od Velsa u Norfolku.

Nakon što se Kejt početkom godine povukla iz javnosti, pojavile su se razne teorije zavere i nagađanja, a Rouz Hanberi se našla u središtu mnogih od njih, bivajući često proglašavana Vilijamovom "ljubavnicom".

Situacija je eskalirala do te mere da je markiza zapretila tužbom američkom komičaru Kolbertu i negirala bilo kakvu aferu s britanskim prestolonaslednikom.

Eli Hal, novinarka koja piše o britanskoj kraljevskoj porodici za Vulture, primietila je uklanjanje i iznova uređivanje novinskih članaka o Rouz objavljenih između 2019. i 2024. godine.

Brisanje tekstova o Vilijamovoj ljubavnici

Iz tog vremenskog perioda, piše Hal, izbrisan je 21 tekst, šest je uređivano kako bi se iz njih uklonile određene informacije, a među medijima koji su brisali ili menjali tekstove su neki od najpopularnijih britanskih tabloida.

Zanimljivo je da se većina nestalih tekstova nije bavila glasinama o aferi, već su sadržali aluzije na napetosti između princeze od Velsa i njene navodne "dugogodišnje najbolje prijateljice".

Tako je na primer, priča iz 2019. koju je objavio Dejli mejl, govorila o navodnom rivalstvu između Kejt i Rouz nazivajući markizu njenom "seoskom suparnicom" među istočnoengleskim aristokratima. Takođe je nestao i tekst sa portala San koji je slično opisivao njihov odnos i spominjao "užasnu svađu" koja je šokirala njihov izvor.

Obožavatelji kraljevske porodice pitaju se je li slučajno toliki broj medija odlučio brisati i menjati napise o Rouz ili iza toga stoji nečija odluka.

Tokom tromesečne istrage, Vulture je kontaktirao ove medije za komentar, a jedino se Gardijan oglasio, navodeći da su "izmene napravljene nakon internog uredničkog razmatranja, a ne nakon nekog spoljašnjeg kontakta".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: