Aktuelno 5

12.07.2024.

13:52

Čovek se šest godina nije pojavio na poslu: Otkrili ga kada je trebalo da dobije nagradu za trud

Svi ponekad požele da pobegnu s radnog mesta na dan-dva, a jednom čoveku je to pošlo za rukom punih šest godina.

Izvor: Index.hr

Čovek se šest godina nije pojavio na poslu: Otkrili ga kada je trebalo da dobije nagradu za trud
Shutterstock/Hryshchyshen Serhii

Podeli:

Španac Hoakin Garsija se godinama nije pojavljivao na poslu, a to niko nije primetio sve dok nije trebalo da dobije nagradu za svoj trud i dug radni staž, piše BBC.

Hoakin Garsija je bio nadzornik izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Kadizu i bio je zaposlen u lokalnoj upravi više od 20 godina.

Kako je vreme odmicalo, radno okruženje je postajalo sve stresnije i on je odlučio da jednostavno prestane da dolazi na posao.

Plan je savršeno funkcionisao šest godina.

Kako mu je to pošlo za rukom? Njegovo odsustvo je zanemareno zbog međusobnog nesporazuma između dva odeljenja, od kojih je svako pretpostavljalo da je drugi odgovoran za nadzor nad radnicima i njihovim dužnostima.

Za svoj trud je bio nominovan za nagradu. Smešan obrt je nastao kada je Hoakin Garsija nominovan za nagradu jer je već dugo u upravi.

Njegovi pretpostavljeni su bili više nego iznenađeni kada su otkrili da se godinama nije pojavljivao na radnom mestu. On je kažnjen sa 27.600 evra.

Na pitanje zašto je to uradio, rekao je da je bio žrtva maltretiranja i da je u početku prestao da dolazi da bi izbegao sukob. Priznao je da je u slobodno vreme studirao filozofiju i tako iskoristio neplanirani odmor.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: