Aktuelno 3

09.07.2024.

11:57

Počinje suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo VIDEO

Suđenje poznatom holivudskom glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata počinje danas, piše Skaj njuz.

Izvor: Index.hr

Počinje suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo VIDEO
Profimedia

Podeli:

Boldvinu će se suditi za smtronosni pucanj na snimateljku Halinu Hačins 2021. tokom snimanja vesterna Rust. Hačins je preminula kada je ispaljen pravi metak iz replike revolvera Kolt .45 sa kojim je Boldvin vežbao. Na setu je ranjen i režiser Džoel Souza.

Ako bude proglašen krivim, Boldvinu preti kazna do 18 meseci zatvora. Glumac se izjasnio da nije kriv i rekao da nije znao da je u pištolju bio pravi metak.

 
Šta se dešava danas?

Danas se bira 12 porotnika za predstavljanje dokaza. Očekuje se da će proces izbora porote trajati ceo dan, a uvodne reči tužilaštva i odbrane počeće sutra. Međutim, ako se izbor porote brzo završi, postoji mogućnost da će iznošenje iskaza biti pomereno za danas.


Šta porotnici moraju da odluče?

Tužioci imaju dve mogućnosti da dokažu optužbu. Jedan se zasniva na nemarnoj upotrebi vatrenog oružja, a drugi na dokazivanju osnovane sumnje da je Boldvin potpuno zanemario bezbednost drugih.

Ostali optuženi

Oružarka Gutijerez je trenutno u žalbenom postupku. U vreme incidenta imala je 24 godine. Nakon što je osuđena, rekla je da je pokušala da da sve od sebe na snimanju uprkos tome što nije imala "dovoljno vremena, resursa i osoblja".

Hols, koji je radio na filmovima kao što je "The Matrix Reloaded", izjasnio se krivim za nesmotreno korišćenje smrtonosnog oružja. Dobio je uslovnu kaznu od šest meseci.

Ko su svedoci?

Na setu je na dan snimanja bilo 12 ljudi. Na listi svedoka su i brojni policijski i FBI istražitelji i stručnjaci za vatreno oružje koji su pregledali pištolj. Gutijerez je navedena kao potencijalni svedok na listi tužilaštva, iako su njeni advokati rekli da ne želi da se inkriminiše jer se trenutno žali na presudu.

Reditelj i scenarista Rusta Džoel Souza, koji je ranjen u pucnjavi, takođe je naveden kao svedok optužbe. Kao potencijalni svedok odbrane naveden je pomoćnik direktora Hols. Boldvin još nije imenovan kao svedok, pa se još uvek ne zna da li će svedočiti.

Profimedia
Baldvinovi advokati

Glumca predstavljaju Luk Nikas i Aleks Spiro, diplomirani pravnici sa Harvarda i partneri u njujorškoj kancelariji Kuinn, Emanuel, Urkuhart & Sullivan, koja je jedna od najvećih svetskih advokatskih kancelarija. Na listi klijenata advokata Spira bili su Ilon Mask i Džej Zi.

Dizajnerka rekvizita za oružje, Hana Gutijerez, i pomoćnik režisera i koordinator za bezbednost, Dejv Hols, takođe su optuženi u slučaju. Radnica na rekviziti, Hana Gutijerez-Rid, koja je napunila pištolj pre nego što je glumac pucao i ubio snimatelja na setu, proglašena je krivom za ubistvo iz nehata. Suđeno joj je zato što je navodno donela pravi Kolt .45 na snimanje vesterna.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

20 h

Podeli: