Aktuelno 8

06.07.2024.

16:15

Profesionalni biciklista stao u toku trke da poljubi ženu i sina: Odmah stigla kazna

Sportske birokrate još jednom su pokazale svoju rigidnost i potpuni nedostatak takta, ovoga puta zaposleni u Međunarodnoj biciklističkoj uniji (UCI).

Izvor: Index.hr

Profesionalni biciklista stao u toku trke da poljubi ženu i sina: Odmah stigla kazna
Profimedia

Podeli:

Oni su kaznili francuskog vozača Žilijena Bernara sa 200 švajcarskih franaka (oko 205 evra) zbog silaska sa bicikla tokom sedme etape Tur de Francuska, kako bi samo načas poljubio svoju ženu i malog sina koji su stajali pored puta.

Putevima Bernardovog rodnog mesta u Burgundiji vođena je sedma etapa Tura, individualna vožnja na hronometar u dužini od 25,3 kilometra, a pored puta su se okupili mnogi njegovi prijatelji i rođaci, među kojima i supruga i sin. Kada je Bernard prošao pored njih, stao je i poljubio ih, a UCI je takvo ponašanje okarakterisao kao "neprimereno" i ocenio da je Bernard "narušio imidž sporta".

Možda vas zanima

Žilijen se potom izvinio

"Izvinjavam se UCI-ju što sam narušio imidž našeg sporta, ali spreman sam da platim 200 franaka svakog dana da ponovo proživim taj trenutak", objavio je Bernard preko mreže "X".

U kratkom televizijskom intervjuu neposredno posle etape, Bernard je izjavio da je susret sa porodicom na trasi najveće svetske biciklističke trke bio jedinstven trenutak u njegovoj karijeri.

Možda vas zanima

Novi zakon

Za napuštanje životinja – zatvor

U Hrvatskoj su stupile na snagu izmene i dopune Kaznenog zakona, a s njima i dugoočekivane pozitivne promene u zaštiti životinja.

12:36

2.4.2024.

185 d

"Bilo je neverovatno. Moja supruga već neko vreme organizuje ovo sa svojim prijateljima i oni su zaista uradili sjajan posao. Tokom vožnje na hronometar mogao sam da priuštim sebi da malo uživam. Takvi trenuci me motivišu da nastavim da vozim bicikl."

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: