Aktuelno 7

01.07.2024.

17:00

Kejt nije izgubila kosu posle hemoterapija: Otkriveno i kako

Nedavno je ceo svet pomno posmatrao Kejt Midlton kada se pojavila u javnosti nakon što je objavila svoju zdravstvenu dijagnozu.

Izvor: b92.net/klix.ba

Kejt nije izgubila kosu posle hemoterapija: Otkriveno i kako
Profimedia/ FILE PHOTOS

Podeli:

Ona je došla na tradicionalnu ceremoniju Trooping the Color, kojom se zvanično obeležava rođendan britanskog monarha, trenutno kralja Čarlsa III.

Fotografije su preplavile društvene mreže, ali mnogi obožavaoci kraljevske porodice i dalje postavljaju isto pitanje – kako je moguće da ona nije izgubila kosu, a da je krajem februara počela hemoterapiju?

Kejt Midlton je na hemoterapiji četiri meseca. Međutim, prema nekim medicinskim stručnjacima, ne izazivaju svi tretmani hemoterapije gubitak kose.

Možda vas zanima

Dok je poznato da neki lekovi izazivaju znatno stanjivanje ili čak gubitak kose, drugi imaju manje ozbiljne neželjene efekte.

"Ne izazivaju sve vrste hemoterapije gubitak kose. Samo određeni tipovi izazivaju gubitak kose, jer rade na ćelijama koje se brzo razmnožavaju", rekla je Kerolajn Džeragti, medicinska sestra koja radi u Istraživačkom centru za poučavanje kancera Cancer Research UK.

Možda vas zanima

Medicinska sestra je objasnila da može biti zahvaćena ne samo kosa na glavi, već i dlake po celom telu. Tako neki ljudi mogu izgubiti kosu, drugi obrve ili dlake na rukama.

"Međutim, u nekim slučajevima hemoterapija ne izaziva gubitak kose, već proređivanje, ali to je privremeno. Kada se tretman prekine, kosa ponovo počinje da raste. Nisu poznati detalji o preventivnoj hemoterapiji kojoj je bila podvrgnuta princeza od Velsa. Moguće je da lekovi koje je uzimala nisu bili dovoljno jaki da izazovu gubitak kose", objasnila je ona.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: