Aktuelno 3

29.06.2024.

14:28

Objavljen novi portret kralja Čarlsa III FOTO

Tokom video obraćanja britanske kraljice Kamile povodom obeležavanja Dana oružanih snaga objavljen je novi portret kralja Čarlsa III.

Izvor: Tanjug

Objavljen novi portret kralja Čarlsa III FOTO
Profimedia/ i-Images / Pool

Podeli:

"Naše oružane snage podržavaju i jačaju našu naciju. Vi ste izvor inspiracije, potvrde i ponosa - i ja vas sve pozdravljam", rekla je ona u poruci snimljenoj u jutarnjoj sobi Klarens Hausa.

Na novom portretu objavljenom istovremeno sa kraljičinom porukom, kralj nosi svoju ceremonijalnu uniformu feldmaršala broj 1 sa medaljama, mačem i odlikovanjima, prenosi Skaj njuz.

ugo Burnand/Royal Household/Profimedia

Fotografiju je u zamku Vindzor prošlog novembra snimio Hugo Bernan, omiljeni fotograf kraljevske porodice koji je napravio zvanične fotografije krunisanja. Kamila se u svojoj poruci prisetila "neverovatne hrabrosti" snaga koje su oslobodile Evropu od Hitlerovog režima.
 

"Osam decenija kasnije, znam da isti duh i ti isti kvaliteti ostaju vidljivi u našim oružanim snagama, dok preuzimate svoje dužnosti suočeni sa mnoštvom izazova i opasnosti", poručila je kraljica Kamila.

Jutarnja soba Klarens Hausa, gde je video snimljen, sadrži sliku kraljičinih roditelja na dan njihovog venčanja 1946. godine. Na slici, Kamilina majka, tada Rozalind Kjubit, pozira sa njenim ocem majorom Brusom Šandom ispred crkve Svetog Pavla u Najtsbridžu u Londonu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: