Aktuelno 8

28.06.2024.

18:19

Holanđanin stigao na Balkan spreman za rat, kad ono međutim FOTO/VIDEO

Holandski travel bloger Luk Patrik Hugmoed nedavno je posetio Balkan, te je preneo utiske o svojoj poseti.

Izvor: B92.net

Holanđanin stigao na Balkan spreman za rat, kad ono međutim FOTO/VIDEO
Shutterstock/MehmetO

Podeli:

Ovaj mladić je na Instagramu prvo objavio nekoliko fotografija i video iz Bosne i Hercegovine te ispričao kako mu je bilo u zemlji za koju su mu, kako kaže, mnogi rekli da je opasna.

"Toliko ljudi mi je reklo da budem oprezan kada idem u Bosnu (i druge balkanske zemlje). Zašto ideš tamo? Zar ne znaš da je tamo jako opasno? Zabavi se gazeći na minu, govorili su mi. Nakon što sam posetio Bosnu i Hercegovinu već 3 puta, sa sigurnošću mogu reći da je to jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. Čak bih rekao da je to jedna od najboljih evropskih zemalja za putnike", napisao je Luk na društvenoj mreži.

Dodao je da mu se najviše svidelo Sarajevo.

"Nije najljepši grad, ali je najzanimljiviji. Najviše me zaintrigirala istorija grada, istorija devedesetih, kao i mnoge stvari koje su se događale ranije", objasnio je.

"Sarajevo nije najlepše, ali Mostar jeste. Bez sumnje najljepši grad u Bosni i Hercegovini", nadovezao se. Izdvojio je i vodopad Kravice, za koji kaže da je njegovo omiljeno mesto u zemlji. Napomenuo je da je BiH odlična destinacija za ljubitelje prirode.

Potom se Luk uputio u Hrvatsku gde je posjetio Dubrovnik, Split, Zadar i Pulu. Najviše mu se svideo, Zadar.

"Split i Dubrovnik su lepi i apsolutno ih vredi posetiti, ali nisu idealni za moj ukus. Zadar jeste. Najviše su mi se svidele morske orgulje. Zadar mi je najdraži grad u Hrvatskoj jer se u njemu ne oseti gužva", objasnio je.

"Hrvatska je jedna od najlepših i najpopularnijih zemalja na svetu. Kao nekome ko preferira mir i tišinu na putovanjima, ne čudi što Hrvatska nije jedan od mojih apsolutnih favorita u Evropi, ali sam ipak imao relativno dobro iskustvo", dodao je Luk koji je pre BiH i Hrvatske posetio i Crnu Goru.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: