Aktuelno 0

27.06.2024.

21:53

Princu Hariju izrečen zahtev

Princu Hariju danas je izrečen zahtev da izvrši šire pretrage mejlova, tekstualnih poruka i drugog materijala koji bi mogao biti relevantan u njegovoj tužbi protiv britanskih listova medijskog magnata Ruperta Mardoka.

Izvor: Tanjug

Princu Hariju izrečen zahtev
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

Razlog je zabrinutost da su neki dokazi uništeni.

Hari, (39) i više od 40 drugih osoba tuže Njuz grup njuzpejpers (NGN) zbog optužbi za nezakonite aktivnosti novinara i privatnih istražitelja, za "San" i sada ugašeni "Njuz of d vorld" od sredine 1990-ih do sredine 2010-ih, preneo je Rojters.

Suđenje usredsređeno na neke od tih tvrdnji, verovatno uključujući i Harijevu, trebalo bi da počne na Višem sudu u Londonu u januaru sledeće godine. NGN, koji osporava te tvrdnje, isplatio je stotine miliona funti žrtvama telefonskog hakovanja od strane "Njuz of d vorlda" i rešio više od 1.300 tužbi, ali je konstantno odbacivao optužbe vezane za zaposlene u "Sanu".

Uoči suđenja, pravni tim NGN je tražio nalog da primora princa Harija da otkrije sve relevantne informacije koje bi mogao da poseduje ili koje bi mogli da poseduju njegovi bivši advokati ili kraljevska porodica, a koje bi bile relevantne za ono što je znao o navodnom nezakonitom ponašanju pre 2013. godine.

Ako je Hari, vojvoda od Saseksa, znao da ima potencijalni zahtev protiv NGN pre tog datuma, onda bi slučaj mogao biti odbačen na osnovu toga što je podnet prekasno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

17 h

Podeli: