Aktuelno 2

28.06.2024.

8:32

Paris Hilton progovorila o monstruoznom zlostavljanju: "Davali su mi lekove, skidali me i bacali u samicu"

Paris Hilton je pred Kongresom Sedinjenih Američkih Država govorila o zlostavljanju koje je doživela u detinjstvu te je pozvala na modernizaciju programa za brigu o deci.

Izvor: Index.hr

Paris Hilton progovorila o monstruoznom zlostavljanju: "Davali su mi lekove, skidali me i bacali u samicu"
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

Paris je kao tinejdžerka boravila u ustanovi za lečenje mladih.

"Kad sam imala 16 godina, usred noći su me iščupali iz kreveta i prevezli preko državne granice u prvu od četiri ustanove za lečenje mladih. Ti su programi obećavali iscelivanje, rast i podršku, ali su mi umesto toga zabranili da se slobodno krećem ili čak pogledam kroz prozor dve godine. Dve godine mi je osoblje prisilno davalo lekove i seksualno su me zlostavljali. Skidali su me golu, bacali u samicu", prisetila se traumatičnog iskustva.

Kaže da su njene roditelje Rika i Kejti Hilton potpuno prevarili, lagali i izmanipulisali o tretmanu koji je doživljavala.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

"Dakle, možete li samo da zamislie iskustvo mladih koje je država tamo smestila, a nemaju ljude koji će ih redovito proveravati?" pitala je Paris u Kongresu.
 

Rekla je da smatra da bi ustanove za mlade trebale da budu pod većim nadzorom.

"Ono što sam doživela je bilo nehumano. Zbog toga imam traume i imaću ih do kraja života. Razgovarala sam s hiljadama koje su proživele slično i mislim da je važno poslušati one koji su imali takvo iskustvo. Želim da se zahvalim što sedim pred svima vama koji možete da mi pomognete da napravimo promene u životima dece koja su u raznim ustanovama. Deca zaslužuju da odrastu u sigurnim okruženjima usmerenim na porodice. Neću stati dok deca u Americi ne budu sigurna", zaključila je.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: