Aktuelno 2

28.06.2024.

8:32

Paris Hilton progovorila o monstruoznom zlostavljanju: "Davali su mi lekove, skidali me i bacali u samicu"

Paris Hilton je pred Kongresom Sedinjenih Američkih Država govorila o zlostavljanju koje je doživela u detinjstvu te je pozvala na modernizaciju programa za brigu o deci.

Izvor: Index.hr

Paris Hilton progovorila o monstruoznom zlostavljanju: "Davali su mi lekove, skidali me i bacali u samicu"
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

Paris je kao tinejdžerka boravila u ustanovi za lečenje mladih.

"Kad sam imala 16 godina, usred noći su me iščupali iz kreveta i prevezli preko državne granice u prvu od četiri ustanove za lečenje mladih. Ti su programi obećavali iscelivanje, rast i podršku, ali su mi umesto toga zabranili da se slobodno krećem ili čak pogledam kroz prozor dve godine. Dve godine mi je osoblje prisilno davalo lekove i seksualno su me zlostavljali. Skidali su me golu, bacali u samicu", prisetila se traumatičnog iskustva.

Kaže da su njene roditelje Rika i Kejti Hilton potpuno prevarili, lagali i izmanipulisali o tretmanu koji je doživljavala.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

"Dakle, možete li samo da zamislie iskustvo mladih koje je država tamo smestila, a nemaju ljude koji će ih redovito proveravati?" pitala je Paris u Kongresu.
 

Rekla je da smatra da bi ustanove za mlade trebale da budu pod većim nadzorom.

"Ono što sam doživela je bilo nehumano. Zbog toga imam traume i imaću ih do kraja života. Razgovarala sam s hiljadama koje su proživele slično i mislim da je važno poslušati one koji su imali takvo iskustvo. Želim da se zahvalim što sedim pred svima vama koji možete da mi pomognete da napravimo promene u životima dece koja su u raznim ustanovama. Deca zaslužuju da odrastu u sigurnim okruženjima usmerenim na porodice. Neću stati dok deca u Americi ne budu sigurna", zaključila je.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Podeli: