Aktuelno 4

27.06.2024.

10:14

Obrt u slučaju ubistva repera Tupaka Šakura

Bivšem vođi bande iz oblasti Los Anđelesa Dvejnu "Kifu Di" Dejvisu odbijeno je puštanje iz zatvora u Las Vegasu uoči suđenja za ubistvo repera Tupaka Šakura.

Izvor: Tanjug

Obrt u slučaju ubistva repera Tupaka Šakura
Profimedia

Podeli:

Sudija iz Nevade odbacio je Dejvisov zahtev za kućnim pritvorom uz elektronsko praćenje, čime je odbijena i kaucija od 750.000 dolara koju je hteo da plati muzički menadžer Keš Džouns, prenosi AP.

Sudija je odbio da Dejvisa pusti iz zatvora, jer smatra da bi on time profitirao od situacije u kojoj se našao, što zakon Nevade zabranjuje.

Tužioci tvrde da Dejvis namerava da profitira od svoje priče o ubistvu Šakura i pustili su snimak telefonskog razgovora u zatvoru u kojem Džons opisuje Dejvisu plan da proizvede "30 do 40 epizoda" emisije zasnovane na njegovoj životnoj priči.

COLUMBIA PICTURES/Profimedia

Pucnjava u Las Vegasu u kojoj je ubijen Šakur usledila je nakon takmičenja između članova bande "Blads" (Bloods) sa istočne obale i bande "Krips" (Crips) sa Zapadne obale, kojoj je pripadao i Dejvis. On se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena, a suđenje mu je zakazano za 4. novembar.

Ukoliko bude osuđen, Dejvis se suočava sa kaznom doživotnog zatvora.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: