Aktuelno 1

27.06.2024.

8:25

Glumica otkrila da i njena ćerka boluje od hronične bolesti

Glumica Kristina Eplgejt nedavno je otkrila da je njenoj ćerki dijagnostikovan sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POST).

Izvor: b92.net/klix.ba

Glumica otkrila da i njena ćerka boluje od hronične bolesti
Profimedia

Podeli:

Naime, Kristina je u svom podkastu MesSy ugostila svoju 13-godišnju ćerku Sejdi, koja je izjavila da ima novi "zajednički jezik" sa mamom koja ima multiplu sklerozu.

"Imam nešto što se zove POTS. Nemam pojma šta je to, ali to ima veze sa autonomnim nervnim sistemom i utiče na moje srce. Kada ustanem, dobijam jaku vrtoglavicu, noge mi slabe i osećam se kao da ću se onesvestiti", rekla je Sejdi.

Možda vas zanima

Sindrom posturalne ortostatske tahikardije (poznat i kao POST) je stanje kada se broj otkucaja srca povećava nakon ustajanja. To je hronični poremećaj koji utiče na autonomni nervni sistem i cirkulaciju krvi i može dovesti do tremora, mučnine i nesvestice.

Iako joj je tek nedavno postavljena dijagnoza, Sejdi je otkrila da već neko vreme živi sa tim stanjem. Kristina je rekla da mrzi što njena ćerka ima hronični poremećaj.

"Mrzim to zbog tebe, draga moja. Zaista mrzim zbog tebe. Tužna sam, ali volim te i znam da ćeš biti dobro. Tu sam za tebe i verujem ti. Hvala ti što si rekla ovo javno i osvestila ljude", rekla je glumica.

Možda vas zanima

Sejdi se prisetila da je morala svaki dan da napušta školu da bi posetila lekare, ali je niko nije shvatao ozbiljno i mislili su da izbegava svoje obaveze. Čak ni njena majka u početku nije ozbiljno shvatila simptome.

"Pomislila sam - O, i ja sam se tako osećala...  Toliko se loše osećam što nismo obraćali pažnju na to. Samo to nisam videla kod kuće, dušo. Kod kuće ti je bilo dobro", navela je glumica.

Podsećanja radi, Kristina Eplgejt je 2021. godine dobila dijagnozu multiple skleroze i sada se kreće uz pomoć štapa. Zbog ove bolesti najavila je kraj glumačke karijere.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: