Aktuelno 2

26.06.2024.

12:31

Izašao i zagrlio nju: Dirljive fotografije Asanža nakon dolaska kući FOTO

Džulijan Asanž stigao je u Australiju gde su ga dočekali članovi porodice, a sada svet obilaze dirljive fotografije susreta.

Izvor: Tanjug

Izašao i zagrlio nju: Dirljive fotografije Asanža nakon dolaska kući FOTO
Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Podeli:

Asanž je izašao iz aviona dok su brojni okupljeni ljudi klicali,  prenosi Skaj njuz.  Zatim je otišao do porodice i prijatelja, i zagrlio svoju ženu Stelu Asanž, držeći je u vazduhu pre nego što je poljubio.

Nakon što je zagrlio oca ušao je u bazu Kraljevskih australijskih vazduhoplovnih snaga.

Kada je avion počeo da se spušta, Vikiliks je podelio sliku Asanža kako telefonira supruzi iz aviona.

Njegova supruga Stela podelila je ranije sliku osnivača Vikiliksa kako izlazi iz suda na X mreži i napisala: "Džulijan izlazi iz saveznog suda na Sajpanu kao slobodan čovek. Ne mogu da prestan da plačem"

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosudje, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: