Aktuelno 8

24.06.2024.

18:10

Oglasio se Muzej Jugoslavije povodom stajlinga Adama Adaktara FOTO

Muzej Jugoslavije je na svom zvaničnom Instagram profilu podelio fotografiju odela koje je pripadalu Josipu Brozu Titu, te tako otklonio svaku nedoumicu vezanu za Adama Adaktara i odelo.

Izvor: B92.net

Oglasio se Muzej Jugoslavije povodom stajlinga Adama Adaktara FOTO
F.S./ATAImages

Podeli:

Adam Adaktar se izboru za Miss Srbije pojavio u odelu, koje je mnogima zapalo za oko, jer je isto kao i odelo koje je nosio Tito.

Mnogi si ostali zbunjeni i zatečeni a Muzej Jugoslavije je rešio da otkloni svaku nedoumicu.

"Delimo fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja, kako vas ne bi zbunjivale replike inspirisane našom kolekcijom.

Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima.

Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi.

Najbolji način da izbegnete ovakve situacije u budućnosti je da redovno posećujete naše postavke svakog dana osim ponedeljka od 10 do 18 časova", napisali su.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: