Aktuelno 11

24.06.2024.

16:18

Još jedna glumica doživela seksualno uznemiravanje od hrvatskog reditelja

Mlada hrvatska glumica Tara Taler u intervjuu za Večernji list otkrila je sve o tome kako je doživela seksualno uznemiravanje.

Izvor: Večernji list

Još jedna glumica doživela seksualno uznemiravanje od hrvatskog reditelja
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Tara je, kako će se ispostaviti, još jedna glumica koja je optužila reditelja Dalibora Matanića.

Njega su ranije optužili za seksualno uznemiravanje, a slao je poruke mladim glumicama.

Ono što mlada glumica u intervjuu za Večernji list ističe je da misli da sigurno nekolicina laže da nije znala za njegovo ponašanje.

"Koliko sam shvatila iz svedočanstava žrtava, neke su bile i upozorene na njegov pristup u radu i takvo upitno ponašanje. Tu su i neki ljudi koji su to sigurno prihvatali kao deo posla baš zbog toga što u Hrvatskoj nema puno angažmana pa su tako sigurno neke devojke razmišljale da sebi ne mogu da priušte da odbiju neki veći posao. Na akademiji su nas učili o tome šta je seksualno uznemiravanje, a pre nam niko o tome nije ni govorio. Kada se nađeš u takvoj situaciji, ne znaš se odbraniti. I ja sam bila u tako jednoj sličnoj situaciji, govorili su mi da on to ne misli ozbiljno", ispričala je Tara.

Na direktno pitanje da li je doživela seksualno uznemiravanje, odgovor je bio jasan.

"Jesam, doživela sam to, a i dobila sam takvu poruku od Dalibora Matanića", dodala je glumica.

Sa njim je radila na snimanju reklame i tada je, kaže, bilo sve normalno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TARA THALLER (@tara.thaller)

"Jednom mi je poslao poruku i dala sam mu do znanja da nisam zainteresovana. Nije to bilo ništa direktno, ali se dalo iščitati između redova da je njegov poziv bio čudan. U tom ga trenutku čak i nisam osudila jer se nisam znala postaviti. Kad sam doživela seksualno uznemiravanje, sve to bude kao kroz neku šalu i ‘lagano’. U svakom trenutku takvi predatori mogu reći – ‘pa ti si me pogrešno shvatila’. Kada sam slušala predavanje o seksualnom uznemiravanju, shvatila sam da je to sve ono što vas dovodi u neugodnu poziciju i kada je vaša granica pređena", ispričala je Tara, između ostalog, za Večernji list.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: