Aktuelno 3

24.06.2024.

11:01

Veliki broj glumaca u Višem sudu: Podrška Ivi Ilinčić pred svedočenje protiv Miroslava Aleksića FOTO

Glumica Iva Ilinčić stigla je u Viši sud gde treba da svedoči u postupku protiv Miroslava Aleksića koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Izvor: Tanjug

Veliki broj glumaca u Višem sudu: Podrška Ivi Ilinčić pred svedočenje protiv Miroslava Aleksića FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

U znak podrške došli su brojne kolege, medju kojima je Aleksandar Radojičić, Vanja Nenadić, Svetozar Cvetković, Mirjana Karanović, Branka Katić i druge ličnosti iz javnog života.

Ilinčić će iskaz dati kao oštećena, odnosno svedočiće kao poslednja oštećena u ovom postupku, a u sud je došla u pratnji svojih roditelja.

I optuženi Aleksić je stigao u sud sa svojim advokatom, suprugom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem.
Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stoje aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".
Aleksić se brani sa slobode pošto mu je 10. marta 2023. godine ukinut kućnog pritvora u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.


Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.
Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.


Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta 2023. godine ukinut i kućni pritvor.

Antonio Ahel/ATAImages

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: