Aktuelno 27

22.06.2024.

9:47

Slon izvukao ženu iz kola, pa je gazio do smrti

Američka turistkinja postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su danas lokalni mediji.

Izvor: Tanjug

Slon izvukao ženu iz kola, pa je gazio do smrti
Vova Shevchuk/Shutterstock

Podeli:

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su danas lokalni mediji.

Pre tragičnog incidenta koji se dogodio 19. juna, Amerikanka Džulijana Gle Turno, nalazila se u vozilu gledajući krdo slonova kada ju je jedan slon izbacio iz vozila i usmrtio je, prenosi Njuzvik.

Njena grupa je bila zaustavljena nedaleko od mosta Maramba u Livingstonu zbog gužve koju je prouzrokovalo krdo slonova što je američku turistkinju iz Novog Meksika učinilo lakom metom za slona koji je napao.

Ranije ove godine, druga američka turistkinja Gejl Matson (79) poginula je tokom safari vožnje u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji kada je slon napao vozilo i usmrtio je, a ranio još četiri osobe.

Kit Vinsent, izvršni direktor safari kompanije Vildernes, je rekao ABC-u da je napad slona bio neočekivan i da vodič nije imao priliku da reaguje.

Uprava Nacionalnog parka tvrdi da su napadi slonova učestaliji zbog klimatskih promena koje prisiljavaju ove životinje da menjaju migracijske obrasce u južnoj Africi.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: