Aktuelno 5

21.06.2024.

8:05

Aktivistkinje uništile privatan avion Tejlor Svift VIDEO

Dve aktivistkinje "Just Stop Oila", Dženifer Kovalski i Kol Mekdonald, prskale su narandžastom bojom privatne avione na aerodromu Stansted, gde se nalazi i privatni avion pevačice Tejlor Svift.

Izvor: b92.net/jutarnji.hr

Aktivistkinje uništile privatan avion Tejlor Svift VIDEO
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Kovalski, bivša menadžerka za održivost iz Dambartona, i Mekdonald iz Brajtona, preseklie su ogradu na privatnom aerodromu Stansted oko 5 sati ujutru, gde je bio parkiran i avion pevačice - Tailorsvift13, jer zahtevaju hitan dogovor o postepenom ukidanju fosilnih goriva do 2030.

Možda vas zanima

Policija Eseksa je kasnije saopštila da su uhapšene dve žene, starosti 28 i 22 godine.

"Policajci su za nekoliko minuta izašli na lice mesta i zadržali dve osobe. Aerodrom i letovi funkcionišu normalno. Uhapšene su 22-godišnja žena iz Brajtona i 28-godišnjakinja iz Dambartona zbog sumnje za krivično delo štete i ometanja korišćenja ili rada nacionalne infrastrukture",  saopštila je policija, prenosi The Guardian.

Možda vas zanima

Aktuelno

Beskućnici na udaru zbog Tejlor Svift

Izvestan broj beskućnika poslat je iz Edinburga u Aberdin i Glazgov kako bi njihov privremeni hotelski smeštaj bio ustupljen turistima i fanovima pevačice Tejlor Svift uoči njenog koncerta.

8:00

31.5.2024.

120 d

U februaru su advokati Tejlor Svift zapretili da će tužiti studenta koji je na društvenim mrežama pratio upotrebu i kretanje njenog aviona. Na mreži X, nekadašnjem Tviteru, postoji profil pod nazivom CelebJets, koji je otkrio da je avion u vlasništvu slavne pevačice bio najkorišćeniji avion jedne poznate ličnosti i da je emitovao više od 8.000 tona ugljenika.

Portparol pevačice je negirao da je Sviftova bila na svakom letu, rekavši da je njen avion pozajmljen drugima.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

20 h

Podeli: