Aktuelno 12

09.06.2024.

8:41

Papa pozvao komičare u Vatikan: "Stalno se molim da mi Bog podari smisao za humor"

PapaFranja, koji kaže da se redovno moli da mu Bog podari smisao za humor, ugostiće glumce iz celog sveta na kulturnom događaju u Italiji kako bi "proslavio lepotu ljudske različitosti", saopštio je u subotu Vatikan.

Izvor: Index.hr

Papa pozvao komičare u Vatikan: "Stalno se molim da mi Bog podari smisao za humor"
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Podeli:

Vupi Goldberg, Džimi Felon, Konan O'Brajen i Kris Rok biće među više od stotinu gostiju u Vatikanu 14. juna. Papa "prepoznaje značajan uticaj koji umetnost komedije ima na savremenu kulturu", navodi se u saopštenju Vatikana.

Događaju će prisustvovati i britanski komičar Stiven Merčant, jedan od scenarista televizijske serije Kancelarija, i italijanski komičar Lino Banfi.

Možda vas zanima

Aktuelno

Papa ne želi homoseksualce

Papa Franja izjavio je na zatvorenom sastanku generalne skupštine italijanskih biskupa da se protivi prisustvu homoseksualaca u bogoslovijama.

8:40

28.5.2024.

131 d

Sastanak će se održati u petak ujutro, pre nego što papa otputuje u Pulju na samit lidera G7.

"Susret između pape Franje i svetskih komičara ima za cilj da proslavi lepotu ljudske različitosti i promoviše poruku mira, ljubavi i solidarnosti", navodi Vatikan.

Goldberg mu je ponudio ulogu

Publiku su organizovali Vatikanski dikasterijum za kulturu i obrazovanje i Dikasterijum za komunikacije. Goldberg je u jednom intervjuu prošlog meseca rekla da je papi ponudila kameo u komediji Sister Act 3, u kojoj će ponoviti svoju ulogu pevačice koja se sklonila u manastir i organizovala hor.

Možda vas zanima

"božiji influenser"

Papa Franja dozvolio da jedan tinejdžer bude proglašen za sveca

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja pripisao je drugo čudo italijanskom tinejdžeru Karlu Akutisu koji je 2006. godine umro u 15. godini života, do kad je koristio internet da širi veru, čime mu je dao formalni uslov da bude proglašen za sveca.

13:48

23.5.2024.

136 d

"Rekao je da će s vremenom videti kako će biti", šaljivo je odgovorio Goldberg na pitanje da li je papa prihvatio njenu ponudu.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: