Aktuelno 7

08.06.2024.

14:52

Veteran Drugog svetskog rata se venčao na plaži u 100. godini FOTO

Zajedno, mladenci imaju skoro 200 godina, ali veteran Drugog svetskog rata Harold Terens i njegova draga Žan Sverlin dokazali su da je ljubav večna kada su se venčali u subotu na plaži na koju su se pre 80 godina iskrcali saveznici u Normandiji.

Izvor: Tanjug

Veteran Drugog svetskog rata se venčao na plaži u 100. godini FOTO
Profimedia

Podeli:

Mladoženja ima 100, a ona je tek nešto mlađa - ima 96 godina, prenosi AP.

Mesto venčanja je bila elegantna gradska kuća od kamena u Karentanu, ključnom početnom cilju Dana D gde su se vodile žestoke borbe nakon savezničkog iskrcavanja 6. juna 1944. godine, što je pomoglo da se Evropa oslobodi tiranije nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Kao i drugi gradovi i sela duž normandijske obale gde se gotovo 160.000 savezničkih vojnika našlo pod vatrom tokom iskrcavanja i mesto Kerentan je ukrašeno zastavama i likovima proslavljenih vojnih veterana.

Nakon što su oboje izgovorili sudbonosno "da" tek venčani par sa čašama šampanjca mahao je zvanicama i prolaznicima.

Harold Terens je rekao da je dan venčanja bio "najbolji u njegovom životu".

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: