Aktuelno 1

07.06.2024.

13:35

Prava Marta iz serije Baby Reindeer tuži Netfliks

Serija Baby Reindeer je privukla veliku pažnju u svetu, a nakon njenog emitovanja su se pokrenula brojna pitanja.

Izvor: B92.net

Prava Marta iz serije Baby Reindeer tuži Netfliks
Profimedia

Podeli:

Skoro da ne postoji osoba koja barem nije čula za ovu seriju ili za progoniteljku Martu. Nakon njenog emitovanja, pojavila se stvarna osoba, Fiona Harvi, koja je inspirisala celu priču, a ona je sada angažovala tim advokata.

Njeni advokati su podneli tužbu protiv Netfliksa i Ričarda Gada, a oni traže da se dokaže kako je ceo scenario izmišljen.

"‘Ovo je istinita priča - ‘Baby Reindeer, Epizoda 1‘. Gornji citat iz prve epizode Netfliksove serije ‘Baby Reindeer‘ najveća je laž u istoriji televizije", piše na početku tužbe.

Navodno, to je laž izrečena iz potrebe za slavom i pohlepe, ali i kako bi donela što veću gledanost seriji.

Protiv Netfliksa podnose tužbu "za klevetu, namerno izazivanje emocionalne boli, nemar, krajnji nemar i kršenje prava na privatnost tužiteljke" koji su posledica brutalnih laži koje su optuženici izrekli o njoj u televizijskoj seriji ‘Baby Reindeer‘.

Navodno, Netfliks nije učinio ništa kako bi proverio tvrdnje Ričarda Gada i time su uništili život "pravoj" Marti.

Advokati zahtevaju suđenje u kom će tužiteljka tražiti odštetu od 50 miliona dolara, plus troškovi advokata i suđenja. S obzirom na to da traže još brojne naknade za duševnu bol, ali i brojne kamate, ova tužba će biti "teška" preko 70 miliona, prenosi Mirror.

Inače, prava Marta Skot se i ranije oglašavala i isticala kako su iznete tvrdnje u seriji netačne, a povodom ove tužbe nisu se oglasili ni Ričard Gad, ni Netfliks.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: