Aktuelno 0

07.03.2024.

18:30

Odobrena nova verzija pesme izraelske predstavnice na Evroviziji

Evropska radiodifuzna unija odobrila je danas novu verziju pesme izraelske predstavnice na ovogodišnjoj Evroviziji, javljaju izraelski mediji.

Izvor: Tanjug

Odobrena nova verzija pesme izraelske predstavnice na Evroviziji
Shutterstock/Katarzyna Hurova

Podeli:

Pevačica Eden Golan izvešće pesmu pod nazivom "Uragan" na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu, u Švedskoj, prenosi Tajms of Izrael.

Njena pesma, koja je prvobitno nosila naziv "Oktobarska kiša", diskvalifikovana je zbog političkih poruka u vezi sa terorističkom napadom Hamasa 7. oktobra prošle godine. Nova verzija pesme ima istu melodiju, ali potpuno drugačiji tekst, i biće premijerno emitovana tokom vikenda.

Veliki broj evrovizijskih fanova i organizacija koje prate Evroviziju pozivao je ranije na bojkot Izraela zbog vojne ofanzive u Gazi.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: