Aktuelno 3

06.06.2024.

15:32

Svuda tužna lica, obratio se kralj FOTO

Velika Britanija je danas odala počast savezničkim vojnicima koji su učestvovali na Danu D.

Izvor: B92.net

Svuda tužna lica, obratio se kralj FOTO
Profimedia/ i-Images / Pool

Podeli:

Na ovoj svečanosti se pojavio britanski kralj Čarls koji je održao govor, i to prvi otkako je u javnosti obelodanio da ima rak.

Sa njim je na taj događaj došla i kraljica Kamila. 

Fotografi su zabeležili tužna lica kralja i kraljice, a bilo je i suza.

Možda vas zanima

"Danas smo se okupili da odamo počast skoro 160.000 britanskih i savezničkih vojnika koji su se okupili ovde i duž ovih obala 5. juna 1944. da krenu u misiju koja će zadati taj udarac za slobodu i ostati upamćena kao najveća amfibijska operacija u istoriji", rekao je britanski kralj Čarls.

Podsećamo, kralj Čarls III se nedavno vratio na službene dužnosti nakon što mu je ranije ove godine dijagnostikovan rak. Još uvek se ne zna o kom karcinomu se radi.

Možda vas zanima

Kralj je inače pre par dana uslikan sa Dejvidom Bekamom, sa kojim se sastao kako bi razgovarali o radu i upravljanju dobrotvornom fondacijom, koja ima za cilj sprovođenje obrazovnih programa i revitalizaciju zajednice kroz urbanu obnovu i održivost.

Ovu organizaciju osnovao je kralj još 1990. godine, a penzionisani fudbaler je sada postao njen ambasador.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: