Aktuelno 4

06.06.2024.

14:30

Amerikanac šokiran otkrićem iz svemira: "Mislio sam da je leš vrane, ali nije bio..." FOTO

Amerikanac Majk Vuten gledao je televiziju 21. maja u svojoj dnevnoj sobi u Severnoj Karolini kada je čuo da je na krovu nešto lupilo.

Izvor: Jutarnji.hr

Amerikanac šokiran otkrićem iz svemira: "Mislio sam da je leš vrane, ali nije bio..." FOTO
Profimedia

Podeli:

Prvobitno, Majk je pomislio da mu se ptica zabila u prozor na spratu kuće, međutim, nije bio u pravu.

Izašao je kako bi istražio o čemu je reč, a na njegovu travnjaku ležalo je nešto što je izgledalo kao "leš vrane". Na njegovo iznenađenje, to uopšte nije bila ptica, nego predmet za koji sumnja da je pao iz svemira, piše ABC News.

Tu iznenađenjima nije bio kraj. Vuten je nazvao zeta da mu ispriča za bizarni pronalazak, da bi saznao da je samo nekoliko dana ranije još jedan čovek, u okrugu udaljenom oko 65 kilometara, otkrio veći i još teži komad neobičnog predmeta koji je takođe, kako se čini, pao iz svemira.

Reč je o Džastinu Kloncu. On je ispričao kako je predmet otkrio dok je kosio travnjak.

Vuten veruje da oba objekta pripadaju raketi "SpaceX" i da se njegov manji objekat možda odvojio od većeg prilikom ponovnog ulaska u atmosferu. Impresioniran je činjenicom da su ostaci svemirskog otpada pogodili njegovu kuću. Ipak, kako kaže, radije bi poželeo takvu sreću u kazinu.

"Želeo bih da dobijem potvrdu da su te dve stvari zaista od "SpaceX-a", rekao je on.

Ni NASA ni SpaceX zasad se nisu oglasili o pronalasku.

Džonatan Mekdauel, astronom i astrofizičar iz Harvard-Smitsonijan centra za astrofiziku, podelio je objavu na "X" u kojoj je priznao mogućnost da ostaci pripadaju svemirskoj letelici "SpaceX" koja je lansirana prošlog avgusta.

"Ovo definitivno izgleda kao da bi mogli biti deo letelice "Crew-7 Dragon" koja se u utorak ponovno vratila na putanju tačno iznad ove lokacije", napisao je Mekdauel, postavljajući grafik putanje.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: