Aktuelno 9

05.06.2024.

9:07

Preminuo glumac iz "Audicije"

Bosanskohercegovački glumac Haris Burina preminuo je u Zenici.

Izvor: Klix.ba

Preminuo glumac iz "Audicije"
Shutterstock/ERIK Miheyeu

Podeli:

Burina je preminuo protekle noći u Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrđeno je za Klix.ba. Ranije mu je dijagnostifikovan karcinom.

Rođen je 2. februara 1963. u Zenici. Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu, Odsek za glumu, kao deo druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: "Audicija", "Tetovirano pozorište", "Otac na službenom putu", "Kuduz".

Nekoliko godina živeo je u Francuskoj, te osnovao pozorište "La Fenêtre" ("Prozor"), u kojem je nastala i njegova predstava "Ptice Sarajeva". Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji.

Zapažene su njegove uloge u filmovima "Go West" u režiji Ahmeda Imamovića i "Nafaka" režisera Jasmina Durakovića. Godine 2010. oženio je glumicu Uranelu Agić s kojom se rastavio 2020.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: