Aktuelno 87

03.06.2024.

13:26

Majkl Daglas posetio Izrael: "Ispran im je mozak"

Glumac Majkl Daglas je u nedelju posetio izraelski kibuc koji je pogođen u napadu Hamasa 7. oktobra.

Izvor: AP

Majkl Daglas posetio Izrael: "Ispran im je mozak"
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Podeli:

Daglas se sastao sa članovima kibuca Be'eri i posetio spaljene kuće uništene u napadima 7. oktobra. Beeri je bio među najteže pogođenim zajednicama, sa oko 100 ubijenih ljudi, a 30 drugih uzetih za taoce.

Glumac je rekao da je sreo porodice talaca i posetio mesto muzičke zabave na kojoj je ubijeno preko 300 ljudi.

On se takođe sastao sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom, a na poklon je dobio izraelsku ogrlicu s pločicom i žutu traku, simbole solidarnosti s taocima koji su ostali u Hamasovom zatočeništvu.

"Vrlo je teško vreme. Osećate dubok šok celog ovog iskustva", rekao je Daglas, izrazivši nadu da će taoci uskoro biti oslobođeni.

Daglas se takođe obrušio na propalestinske demonstrante u američkim kampusima - tvrdeći da su mnogi podvrgnuti "ispiranju mozga".

"Kada pokušate da razgovarate sa mnogima od njih, nema obrazovanja. Nema saznanja", rekao je.

Daglas je najnoviji u nizu američkih poznatih ličnosti i političara koji su od 7. oktobra posetili Izrael i obišli južnu oblast u blizini granice sa Gazom.

Podeli:

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: