Aktuelno 3

02.06.2024.

15:51

Bela Hadid donirala milion dolara za pomoć Gazi

Poznati supermodeli sestre Bela i Džidži Hadid palestinsko-holandskog porekla, donirale su milion dolara humanitarnim organizacijama koje pružaju pomoć deci i porodicama pogođenim konfliktom u Gazi, saopštio je njihov predstavnik.

Izvor: Tanjug

Bela Hadid donirala milion dolara za pomoć Gazi
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Podeli:

Organizacije koje dobijaju novac su "Heal Palestine", "Palestine Children's Relief Fund", Svetska centralna kuhinja i Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA), prenosi Bi-Bi-Si.

Britanski javni servis navodi da je otac sestara, palestinski tajkun na tržištu nekretnina Muhamed Anvar Hadid, kao i da su one i ranije izražavale podršku za ljude pogođene konfliktom. Bela Hadid je u maju na Instagramu objavila da se oseća ''razorenom zbog palestinskih žrtava i nedostatka empatije svetskih vlada prema njima''.

Donacije su usledile nakon serije fotografija Bele Hadid na Kanskom filmskom festivalu prošlog meseca, gde se na crvenom tepihu pojavila u crveno-beloj haljini - tradicionalnoj arapskoj odeći pvezanoj sa palestinskom kulturom, navodi Bi-Bi-Si.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: