Aktuelno 1

29.05.2024.

19:01

Nakon pogibije pet ljudi, još jedan milijarder želi do olupina Titanika

Milijarder planira da podmornicom za dve osobe ode do olupina Titanika.

Izvor: avaz.ba/b92.net

Nakon pogibije pet ljudi, još jedan milijarder želi do olupina Titanika
Profimedia

Podeli:

"Želim da pokažem ljudima širom sveta da, iako je okean izuzetno moćan, može da bude lep i prijatan i da zaista promeni život ako to uradite na pravi način", rekao je Lari Konor, investitor u nekretnine iz Ohaja, u intervju za The Wall Street Journal.

On se udružio se sa Patrikom Lehijem, jednim od najiskusnijih svetskih operatera podmornica i suosnivačom i izvršnim direktorom kompanije Triton Submarines, piše Sky News.

"Patrik je razmišljao o tome i pripremao dizajn više od decenije. Ali nismo imali materijala i tehnologije. Ovu podmornicu nismo mogli da napravimo pre pet godina", rekao je Konor.

Njih dvoje bi trebalo da krenu na putovanje u Tritonu 4000/2 Abissal Ekplorer od 20 miliona dolara. 4000 se odnosi na dubinu na koju navodno može zaroniti u metrima, što je oko 200 metara dublje od dubine na kojoj je pronađena olupina Titanika.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: