Aktuelno 9

21.05.2024.

15:47

Kao u Hičkokovom filmu: Ljude napadaju gavranovi, plaše se da će im iskopati oči

Selo Radaljevo kod Ivanjice našlo se na meti pernatih neprijatelja, jer domaćinstva u ovom mestu napadaju gavranovi.

Izvor: RINA

Kao u Hičkokovom filmu: Ljude napadaju gavranovi, plaše se da će im iskopati oči
Shutterstock/Albert Beukhof

Podeli:

"Upropastiše nas gavranovi. Nama su prošle godine pojeli hektar i po kukuruza. Upadaju nam u plastenike, čupaju povrće. Sa obližnjeg smetlišta raznose djubre, konzerve, bačeno meso koje pada po dvorištima, po ljudima, šire zarazu. Ja sam juče bila u malinjaku, kada su se na mene obrušila dva gavrana, umalo mi oči nisu iskopali. Ovo je neshvatljivo. Ne znamo više kako da se borimo protiv te napasti", kaže za RINU meštanka Nada Stevanović.

Ona dodaje da su u svoj svojoj bespomoćnosti oni morali ovaj slučaj terora od strane ptica da prijave policiji i to nekoliko puta.

"Zvali smo policiju prijavljivali, ali izgleda da policija gavranovima ne može ništa. Da su vrane nekako bi se i borili, ovako smo potpuno bespomoćni. Ne znao šta da radimo. Gavranovi su zaštićeni, ako i ubijemo kazna je 30.000 dinara", dodaje Nada.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: