Aktuelno 2

21.05.2024.

12:57

Bejbi Lazanja pozajmljivaće glas u novom filmu o Garfildu

Prema likovima koji je osmislio legendarni Džim Dejvis 23. maja nam stiže nova dugometražna ekranizacija stripova “Garfild”.

Izvor: B92.net

Bejbi Lazanja pozajmljivaće glas u novom filmu o Garfildu
EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Podeli:

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraća se na veliko platno u režiji Marka Dindala.

Istog datuma i u hrvatske bioskope stiže čuveni mačak, a ono što je zanimljivo jeste da će evrovizijski dugoplasirani finalista Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja pozajmljivati glas jednom od likova - Mauricu - mačku koji u filmu otkriva tajnu Garfildu o njegovom odbeglom ocu Viku.

Profimedia

Bejbi Lazanja je inače i svoje estradno ime osmislio upravo aludirajući na omiljeno jelo čuvenog Garfilda, a inače je opšte poznato da on obožava mačke. On ima tri mačke za kućne ljubimce, Gertrudu, Branku i Stipa, a u par stihova svog mega popularnog hita "Rim Tim Tagi Dim", čak i spominje mace.

Njegove mačke su i glavni likovi na majicama koje prodaje, dok je jednooki Stipe postao junak slikovnice na temu Bejbi Lazanje koja nosi naziv "Bejbi Lazanja i mačak Stipe – veliko prijateljstvo".

Takođe, Marko je tokom takmičenja i evrovizijske promocije koristio kako simbole mačaka, tako i pozdrav "mjau", a mačke su mu bile i deo scenografije na evrovizijskom videobimu, dok mu su mu na licu belim kreonom bile nacrtane mačije uši.

Bejbi Lazanja se takođe pojavio i na izložbi mačaka King Cross u martu. Na međunarodnim izložbama mačaka u Zagrebu pevač se pridružio veselom druženju mačaka, čime je samo potvrdio da je veliki obožavalac ovih umiljatih životinja, zbog čega i ne čudi da je baš on izabran kao jedan od "glumaca" u filmu o Garfildu.

Što se tiče našeg podneblja, naši čuveni glumci pozajmiće glas crtanim likovima, te je tako Gordan Kičić pozajmio glas Garfildu, njegovom ocu Viku glas je pozajmio Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović.

@eurovision pov you’re baby lasagna’s cat @The Baby Lasagna Official #eurovision2024 #UnitedByMusic ♬ original sound - Eurovision

Podsetimo, strip je posle nekoliko odbijanja debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. je imao više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

21 h

Podeli: