Aktuelno 19

21.05.2024.

12:31

Bes zbog odluke kralja Čarlsa: "Sramotno"

Stanovnici koji žive u blizini zamka Vindzor izrazili su bes prema kralju Čarlsu zbog odluke o naplaćivanju ulaza i posete ovoj znamenitosti.

Izvor: B92.net

Bes zbog odluke kralja Čarlsa: "Sramotno"
Profimedia

Podeli:

Od 1. juna će 31.500 stanovnika Vindzora i Mejdenheda morati da plaćaju ulazak u kraljevski zamak Vindzor.

Dakle, umesto da pokažu svoju Advantage karticu i prođu, od 1. juna ćelokalni stanovnici morati da izdvoje 16,50 funti, dok će ostali morati da plate 30 funti.

Meštani su tu odluku nazvali "apsolutnom sramotom" koja je "zaista uznemirila mnoge ljude".

Neki stanovnici su besno izjavili da više nikada neće posetiti ovaj velelepni zamak.

Ulaz u najstariji naseljeni zamak na svetu, dom predaka 40 kraljeva i kraljica, bio je besplatan za sve do 1992. godine.

Nakon velikog požara koji je te godine razorio zamak i naneo štetu od 36,5 miliona funti, odlučeno je da se posetiocima naplati ulaznica od 8 funti kako bi se platila godina restauracije.

Ali pokojna kraljica Elizabeta II, koja je sledila stope kraljice Viktorije, ponovo je odlučila da lokalni stanovnici treba da budu isključeni iz plaćanja i da će im i dalje biti dozvoljen ulazak besplatno.

Međutim, Royal Collection Trust koji kontroliše sve kraljevske rezidencije i najveću svetsku kolekciju umetničkih dela koja se nalazi u njima planira da prekine dvovekovnu tradiciju.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Podeli: