Aktuelno 23

15.05.2024.

12:39

Duška Vučinić o Evroviziji: "Nisam mogla više da ćutim, u kom pravcu mi idemo" VIDEO

Ovogodišnju Evroviziju obeležili su brojni skandali, zbog čega se mnogi pitaju da li je ovo takmičenje izgubilo smisao.

Izvor: B92.net/TV Prva

Duška Vučinić o Evroviziji: "Nisam mogla više da ćutim, u kom pravcu mi idemo" VIDEO
EPA-EFE/JESSICA GOW

Podeli:

Duška Vučinić, šefica Službe za odnose s javnošću RTS-a, koja je godinama komentatorka prenosa Evrovizije, komentarisala je ovogodišnje takmičenje.

"Događaj je produkciono i rediteljski izgledao fenomenalno, čak su i pesme bile bolje nego prethodnih godina, ali utisak uopšteno nije takav zbog par incidentnih situacija. Pri tome ne mislim na diskvalifikaciju ni proteste, već na incidentne situacije u vidu nekih nastupa ili pesama", istakla je Duška Vučinić.

Ona je istakla i da Evroviziju posmatra kao manifestaciju koju gleda čitava porodica, zbog čega ju je zabrinulo ono što bi deca mogla da vide.

"U kom pravcu mi idemo? Nekako mi se čini da je bilo preintenzivno u nekim izrazima koji nisu baš evrovizijski", ističe Duška Vučinić.

Komentarisala je i našu predstavnicu Teya Doru, za koju je imala samo reči hvale.

"Lila ramonda je imala emociju i toplinu. Nije ljubavna pesma, ali je toliko bilo emocije u nastupu i melodiji", ističe ona.

Osvrnula se i na sve češće obnaživanje na Evroviziji.

"Prvo i drugo polufinale sam otćutala, ali u finalu stvarno više nisam mogla. Poskidali su se i oni koji se u prvim večerima nisu skidali. I ja sam se skinula jer mi je stvarno bilo vruće, ali nikoga nisam time opterećivala. Nepotrebno je, postoji koreografski momenat i to je okej, ali poskidali su se i oni koji nisu u prvom i drugom polufinalu. Ja se zato pitam šta možemo da očekujemo sledeće godine. Čemu ćemo tada prisustvovati?", ističe Duška Vučinić.

Ona ističe da je u Švedskoj čula i da se u školama neka deca izjašnjavaju kao mačke i da jedna devojčica zahteva i pesak.

Evroviziju je komentarisala i spisateljica Minja Marđonović.

"Nisam ljubiteljka Evrovizije. Nema više nijednog događaja, pa ni umetničkog, a da nije politički. Meni nije bilo kulturno i vaspitano slaviti i pevati u ovom momentu kada ginu i žene i deca", istakla je ona.

Izvor: prva

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

19 h

Podeli: