Aktuelno 2

09.05.2024.

12:57

Holandska princeza primorana da se odseli zbog gnusnih pretnji

Holandska princeza Katarina-Amalija, koja će jednog dana naslediti svog oca na holandskom prestolu, otkrila je da je konačno pronašla sigurno utočište u Španiji.

Izvor: Večernji list

Holandska princeza primorana da se odseli zbog gnusnih pretnji
Profimedia

Podeli:

Naime, životne okolnosti su je naterale da se preseli. Dobijala je pretnje zbog kojih više nije mogla da studira u Amsterdamu, gde je živela sa drugim studentima.

Tek nedavno je otkriveno da se ova 20-godišnjakinja preselila u Madrid zbog pretnji koje je dobila u jesen 2022. godine kada je započela studentski život na Univerzitetu u Amsterdamu. Kako prenosi BBC, organizovana kriminalna grupa nagovestila je da bi princeza mogla da bude žrtva otmice ili napada, zbog čega se iz studentskog doma preselila nazad u porodičnu kuću. Dom je napuštala uz visoku predostrožnost samo da bi mogla nesmetano da pohađa nastavu.

Princeza se pojavila na svečanom danu za Holandiju, na dan kada je kralj Vilem-Aleksandar, njen otac, proslavio rođendan u holandskom gradu Emenu. Tamo se pojavila sa roditeljima i dve mlađe sestre i tada je prvi put progovorila o tajnoj selidbi u drugu zemlju zbog svega što je prošla.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: