Aktuelno 20

07.04.2024.

8:00

Hrvat napravio listu omiljenih srpskih reči: "Zvuči premoćno" VIDEO

Hrvoje Dadić, dečko iz Hrvatske, objavio je popis koji sadrži pet najdražih srpskih reči i objasnio zašto su te reči bolje od njihovih hrvatskih verzija.

Izvor: B92

Hrvat napravio listu omiljenih srpskih reči: "Zvuči premoćno" VIDEO
Profimedia

Podeli:

On je na svom TikTok profilu objavio video i izazvao smehotres na društvenim mrežama. Reči "smarač/smaračica" kao i "žurka" samo su neke koje njemu zvuče "premoćno."

On je na peto mesto stavio je našu reč smarač/smaračica, koja se u hrvatskom jeziku opisuje kao "dosadnjaković".

"E ovo je prava reč za one prave smarače, na hrvatskom bi to bilo dosadnjaković, a ta mi je reč previše blaga", naveo je on.

Na četvrtom mestu završila je reč "tebra", koju većina koristi umesto reči brate. Ipak, izgleda da se Hrvoje u ovom slučaju malo zbunio pa je reč "tebra" uporedio sa "bre", što je nasmejalo mnoge njegove pratioce.

"Kad govore bre, meni to zvuči preforsirano. Kad kažu 'tebra', to mi prirodno zvuči", kaže Hrvoje.

Nakon toga, usledila je reč moralisati.

"Ovu reč sam prvi put čuo u rijalitijima. Predobra reč. Često je koristim u svakodnevnom životu, kad mi neko dođe zanovetati zbog nekih mojih životnih postupaka", naveo je pa dodao da je na drugo mesto stavio reč "žurka":

"Mi kažemo parti, zabava, tulum, ali žurka zvuči puno, puno moćnije. Kao, parti, to je standardno. Zabava zvuči kao da je reč o rođendanskoj proslavi deteta od 12 godina, a tulum kao da se deset ljudi skupilo u podrumu i puštaju pesme, svima je dosadno. A žurka kao da je neka ludnica života".

Nakon toga je stigao do svoje omiljene reči, a to je reč bleja.

"Isto ko što Zagrepčani kažu brija, možeš je iskoristiti na milijarde načina. 'Ajmo na bleju, hoćemo zablejati, premoćno", zaključio je mladi Hrvoje.

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Podeli: