Aktuelno 8

06.04.2024.

18:01

Glumica Tihana o hrvatskom reditelju: "Vešto je manipulisao nama" FOTO

Posleposlednjih nekoliko nedelja u glumačkim kuloarima optužbe za seksualno uznemiravanje na račun poznatog reditelja počele su da postaju sve glasnije, nakon čega se on oglasio.

Izvor: B92

Glumica Tihana o hrvatskom reditelju: "Vešto je manipulisao nama" FOTO
Zorana Mandic/ATAImages

Podeli:

Sada, nakon što se hrvatski reditelj Dalibor Matanić oglasio, a nakon čega i izbrisao svoje društvene mreže, na svom Instagram profilu oglasila se i Tihana Lazović, koja je godinama sarađivala sa Matanićem.

"To što moja saradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimerena, neprofesionalna i neprijatna, apsolutno ništa ne znači, štaviše potvrđuje da je vešto manipulisao nama koji smo godinama sarađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo lukavo "ciljao" svoje žrtve koje su uglavnom mlade devojke na početku svoje karijere.

Te mlade devojke, a i ja sam bila prilično nedavno mlada devojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego celog sistema, počevši od Akademije dramskih umetnosti na kojoj se decenijama štite nasilnici, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktuelnog Ozrena Prohića, preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu interesantni javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih, kao što se radi s sveštenicima pedofilima koje se šalje iz župe u župu (parohilja op. aut.), preselili na neko mesto gde su sigurni od krivičnog gonjenja, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju "umetnost", a neki, kako čujem, i dalje predaju na pomenutoj ustanovi.

Kada započnete svoj mladi život na takvoj školi, gde su navedeni profesori vaša jedina opcija, ako se neguje tišina i spuštena glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao "bila je neposlušna studentkinja, nećemo je primiti u ansambl", onda je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni. Stojim i podržavam sve devojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo podstaći i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih", napisala je glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tihana Lazovic Trifunovic (@tihanalazovich)

Tihanu su podržale i Milena Radulović, Lena Bogdanović i Jelena Stupljanin, ali i mnoge druge kolege i koleginice.

"Tihana, svaka čast, kapa dole. Malo ko bi na tvom mestu ovako reagovao", napisala je Radulovićeva ispod njenog posta.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: