Promo

01.08.2024.

12:31

Sitnice kojima možete poboljšati zdravlje i izgled

Kada je u pitanju zdravlje, i mentalno i fizičko, vrlo je važno da imamo dobre navike.

Izvor: B92.net

Sitnice kojima možete poboljšati zdravlje i izgled
Day Of Victory Studio/Shutterstock

Podeli:

Potreban je redovan san, kvalitetna ishrana, svakodnevni preporučen unos vode, ali i okruženje koje nam ne izaziva stres.

Danas je teško imati baš sve navedeno, i to u kontinuitetu, ali je važno pokušati da osvestimo i menjamo loše navike. Kada primetimo neke promene na telu i u telu, često predstavljaju znak upozorenja da je potrebno da se aktiviramo i promenimo načine funkcionisanja.

Kao posledica današnjeg brzog načina života, loše ishrane, manjka vežbanja, mogu nam se javiti brojni problemi, poput akni i celulita, koji se mogu tretirati na različite načine.

Spremajte zdraviju hranu uz pomoć air fryera

Čuveni air fryer, odnosno friteza na vruć vazduh, često se spominje u poslednje vreme, ali s dobrim razlogom.

Predstavlja inovativan način pripremanja hrane, koji može znatno pomoći određenim načinima ishrane, odnosno pomoći nama da budemo zdraviji.

Sve što inače pržimo u dubokom ulju u tiganju sada možemo pripremiti u air fryeru na mnogo bolji način. Dakle, ulje ovde čak i nije potrebno, te će jela spremljena u ovom uređaju biti znatno zdravija, ali i lakša za stomak.

U njemu možete pripremati meso, povrće, pa čak i neka čorbasta jela, prema uputstvima. Pogotovo će biti korisni ukoliko živite sami, jer zahtevaju minimalno prljanje posuđa, a takođe se i lako održavaju i čiste.

Zamenite suncokretovo ulje maslinovim

Određene zdrave masti je potrebno zadržati u ishrani, u neophodnim dozama. Navikli smo da sve spremamo sa suncokretovim uljem, ali, ukoliko se odlučite za uređaj poput air fryera, ono praktično više neće biti ni potrebno.

Naravno, kada su u pitanju salate od svežeg povrća, potrebno je dodati im neku vrstu ulja ili dresinga. Tu je najbolji izbor hladno ceđeno maslinovo ulje, koje je bogato nezasićenim masnim kiselinama i antioksidansima, pa je tako dobro za srce i krvne sudove, jer snižava holesterol.

Koristite thiomucase gel za borbu protiv celulita

Kada dođu letnji meseci, mnoge nesigurnosti isplivaju na videlo, pa težimo da ih iznivelišemo na različite načine.

Kod žena je glavna nesigurnost uglavnom celulit, koji je posledica nagomilavanja masnoće ispod kože i izgledom podseća na pomorandžinu koru.

Za uzrok se najčešće uzima savremeni način života o kojem smo pričali, ali moguće je tretirati ga thiomucase gelom. On predstavlja anticelulit proizvod koji deluje tako što uspeva da razmekša vezivno tkivo, pa je tako lakše da se masti sagorevaju.

Thiomucase gel je jako efektivan u borbi protiv celulita, a posebno je dobar za zatezanje kože. Ujedno se i sprečava nastanak novog celulita, koji može biti izvor nezadovoljstva.

Krema za akne kao rešenje za problematičnu kožu

Pored toga što manje pokrivamo telo leti, možemo podneti i sve manje količine šminke na licu zbog velikih vrućina. Samim tim, još jedan vid nesigurnosti preti da ispliva na površinu, a to su akne.

Veliki broj žena u nekom periodu života ima ovaj problem, ali postoje i rešenja u vidu kreme za akne. Važno je koristiti ovaj vid lečenja, jer se na taj način sprečavaju upalni procesi lokalno.

Kreme za akne koje sadrže benzoil-peroksid pomažu da se smanji aktivnost lojnih žlezda, kao i da se smanje različiti znakovi zapaljenja koji mogu biti posebno naporni.

Naravno, pored tretmana kremom za akne, važno je i da obratimo pažnju na ishranu, unos vode, kao i na razne stresore.

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: