Prevencija 2

05.09.2024.

17:39

Pažljivo sa priborom u kuhinji: Samo sunđer za sudove ima više bakterija od daske za WC šolju

Kada pripremamo hranu, ona neretko dolazi u dodir sa kuhinjskim elementima, daskom za sečenje, nožem... Sve to može uzrokovati širenje bakterija.

Izvor: Prva TV/b92.net

Pažljivo sa priborom u kuhinji: Samo sunđer za sudove ima više bakterija od daske za WC šolju
brizmaker/Shutterstock

Podeli:

Zato je neophodno da redovno održavamo higijenu i na vreme menjamo kuhinjski pribor. Posebno je potrebno obratiti pažnju na tiganj od teflona koji bi trebalo promeniti čim dobije i manju ogrebotinu.

Možda vas zanima

Takođe, roštilj, koji je u stalnom kontaktu sa hranom trebalo bi redovno ribati, jer se na njemu nalazi čak 1,7 miliona mikroba. Takođe i četku za čišćenje rešetke treba menjati, kako kažu stručnjaci, na svaka dva do tri meseca.

Možda vas zanima

Naučnici u strahu

Može ubiti milione: Šta je AMR?

Zloupotrebe antibiotika mogu da dovedu do otpornosti bakterija na iste, a samim tim i do velikog broja smrtnih slučajeva.

12:02

17.5.2024.

121 d

Kuhinjski sunđer takođe je jedan od najprljavijih predmeta u kuhinji, a mnogi kažu da sadrži više bakterija od daske za WC šolju. Stoga jedan isti sunđer ne bi trebalo koristiti i za ribanje sudopere i brisanje radnih površina u kuhinji.

Gde se još u kuhinji nalazi leglo bakterija, pogledajte u videu koji sledi.

Izvor: Prva

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: