Prevencija 1

16.07.2024.

17:28

Ova svakodnevna navika može da poboljša zdravlje srca

Održavanje optimalnog zdravlja srca retko se čini jednostavnim. Međutim, postoji nešto jednostavno što možemo učiniti da poboljšamo svoje kardiovaskularne funkcije i smanjimo rizik od srčanog udara.

Izvor: Index.hr

Ova svakodnevna navika može da poboljša zdravlje srca
Shutterstock/Image Point Fr

Podeli:

Kardiolog dr Edvard Fišer otkrio je jednostavnu naviku koju praktikuje svaki dan kako bi poboljšao i održao zdravlje svog srca.

Preporučuje učestale postupne vežbe. Šta to tačno znači?

"Tražite male prilike za redovnu fizičku aktivnost koju ne morate da obavljate u teretani ili s trenerom", rekao je za Parade.

To može biti nešto jednostavno, biranje stepenica umesto lifta, parkiranje dalje od mesta na koje idemo i odlazak u šetnju.

Njegov savet podržava i Američka asocijacija za srce (AHA).

Prema asocijaciji, manje sedenja i više fizičke aktivnosti, pa čak i samo hodanje, "jedan su od najboljih načina da održimo svoje telo zdravim i oslobodimo se stresa".

To ne samo da može smanjiti rizik od srčanih bolesti, nego i da poboljša raspoloženje, poveća energiju i poboljša kvalitet sna.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: