Ishrana 1

30.08.2024.

8:41

Top 5 pića najboljih za skidanje kilograma

Polako bliži kraj leta i mnogi se nakon odmora i opuštenog uživanja u hrani i piću vraćaju starim navikama, odnosno zdravoj i uravnoteženoj ishrani.

Izvor: Index.hr

Top 5 pića najboljih za skidanje kilograma
shutterstock, MagicalKrew

Podeli:

Ako ste među onima kojima je cilj da što pre skinete kilograme nakupljene tokom leta, trener Gordan Ćorović objavio je na Instagramu listu pića koja mogu da pomognu u tome.

Kako kaže, broj jedan je voda sa limunom.

Možda vas zanima

"Pomaže u detoksikaciji, ubrzavanju organizma i metabolizmu. Limun je bogat i vitaminom C koji pomaže u sagorevanju masti. Najbolje ga je piti ujutru, na prazan stomak", objasnio je on.

Sledi zeleni čaj, koji je bogat antioksidansima, ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju masti. Naravno, važno je da ga pijete bez šećera i ujutru kako kofein koji sadrži ne bi narušio kvalitet sna.

"Na trećem mestu je voda sa jabukovim sirćetom. Ovaj napitak pre jela pomaže u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija. Jabukovo sirće reguliše nivo šećera u krvi", dodao je Ćorović.

Što se tiče smutija, trener savetuje kombinaciju celera i zelene jabuke. On napominje da je "celer ima baš malo kalorija i bogat je vlaknima, dok zelena jabuka neutrališe ukus celera i takođe ima nizak glikemijski indeks".

Možda vas zanima

Na kraju, pijte kefir. Reč je o fermentisanoj hrani koja blagotvorno deluje na crevni mikrobiom, pomaže u poboljšanju varenja, ublažava zatvor i jača imuni sistem.

"Kefir je bogat probioticima koji pomažu u održavanju zdravog crevnog mikrobioma. Zdrav sistem za varenje ubrzava metabolizam i doprinosi sagorevanju masti", rekao je trener.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: