Ishrana 7

30.08.2024.

8:04

Ovih pet namirnica povećavaju libido

Kada je u pitanju seks, većini ljudi ne bi smetalo malo dodatnog povećanja seksualne želje i izdržljivosti.

Izvor: Klix.ba

Ovih pet namirnica povećavaju libido
Shutterstock/Melnikov Dmitriy

Podeli:

Bilo da ste sa dugogodišnjim partnerom ili novim partnerom, biti duže u spavaćoj sobi i održavati stvari uzbudljivim su ciljevi većine. Dobra vest je dazapravo postoje namirnice koje mogu povećati seksualni nagon i seksualnu izdržljivost.

Istraživanje objavljeno u Journal of Sexual Medicine pokazuje da većina parova provodi između tri i 13 minuta u intimnosti, dok druge studije sugerišu da žene generalno više vole da seks traje između 15 i 25 minuta.

Lubenica

Lubenica je jedan od najbogatijih prirodnih izvora L-citrulina, neesencijalne aminokiseline koju vaše telo pretvara u L-arginin, što vam može pomoći da oteža erekciju. Poput one male plave pilule, L-arginin stimuliše proizvodnju azotnog oksida, koji povećava protok krvi do genitalija, poboljšavajući erekciju.

Možda vas zanima

Jabuke

Jabuka dnevno takođe može pomoći u povećanju seksualne izdržljivosti. Sve je to zahvaljujući visokom nivou kvercetina u jabukama, flavonoidnom antioksidansu za koji je utvrđeno da igra ulogu u poboljšanju izdržljivosti. A pošto telo prolazi kroz mnoge fizičke promene tokom seksa iste kao tokom vežbanja – ubrzan rad srca, ubrzanje metabolizma, sagorevanje kalorija i kontrakciju mišića – možete izjednačiti izdržljivost sa produženjem vremena u krevetu.

Đumbir

Đumbir je još jedna namirnica koja može poboljšati seksualni život tako što pomaže protok krvi i poboljšava zdravlje arterija. Prema studiji u Međunarodnom časopisu za kardiologiju, konzumiranje samo jedne kašičice đumbira nekoliko puta nedeljno je sve što vam je potrebno da biste iskoristili dobrobiti za zdravlje srca.

Banane

Ovo tropsko voće je puno jednostavnih ugljenih hidrata koji će vam dati energiju da produžite intiman odnos. Banane su takođe pune kalijuma (oko 9% ukupnog DV), koji je mineral za opuštanje mišića koji može pomoći u smanjenju grčeva i mišićnih grčeva koji ometaju vaše vreme za seks. Pored toga, Američko udruženje za srce kaže da kalijum može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, što može poboljšati seksualni učinak tako što obezbeđuje pravilan dotok krvi u određene delove tela, uključujući genitalije.

Možda vas zanima

Beli luk

Prema istoričarima, stari Egipćani su koristili beli luk da povećaju svoju izdržljivost. Studija Journal of Nutrition potvrdila je da konzumiranje ekstrakta belog luka može pomoći u zaustavljanju stvaranja novih masnih naslaga, zvanih plak, unutar arterijskih zidova. Da, to uključuje arterije koje vode do genitalija.

Održavajte srce zdravim, a erekciju snažnom dodavanjem malo belog luka u svoje nedeljne obroke.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: