Ishrana 0

27.08.2024.

20:40

Ova namirnica je hit na TikToku, a evo šta kažu stručnjaci o njenoj svakodnevnoj upotrebi VIDEO

Poslednjih dana na društvenoj mreži TikTok jedna namirnica postala je posebno popularna, a reč je o krastavcima.

Izvor: Klix.ba

Ova namirnica je hit na TikToku, a evo šta kažu stručnjaci o njenoj svakodnevnoj upotrebi VIDEO
Oleksandra Naumenko/Shutterstock

Podeli:

Jedan korisnik TikToka, Logan, preporučuje njihovu svakodnevnu konzumaciju, a mnogi su počeli da ga slede u tome. 

Ipak, stručnjaci su za Delish pojasnili koliko je zapravo dobro svaki dan jesti krastavce nakon što je Logan sa svojim preporukama i brojnim receptima koji uključuju krastavce osvojio TikTok.

Savetnica za ishranu, Karolina Šneider, pojasnila je kako to utiče na organizam.

Ovo povrće je prepuno vitamina, uključujući vitamin K za zdravlje kostiju, vitamin C za imunitet, kao i kalijum i magnezijum.

"Takođe sadrže antioksidanse, koji mogu da pomognu u borbi protiv oksidativnog stresa u telu. Ishrana bogata povrćem povezana je sa boljim zdravstvenim markerima, manjim rizikom od bolesti i ukupnim poboljšanim zdravljem i dobrobiti", pojasnila je.

Ako pratite Loganove snimke i recepte možete očekivati ​​bolju hidrataciju, bolju probavu, a možda čak i smršate zahvaljujući velikom sadržaju vode i vlakana, kaže Šneider za Delish.

@logagm

Another new cucumber salad recipe🥚🚨 ♬ original sound - Logan

Kalijum koji se nalazi u krastavcima takođe može da pomogne u regulisanju pritiska u krvi balansiranjem nivoa natrijuma i može da unapredi sveukupno bolje kardiovaskularno zdravlje, dok antioksidativna svojstva štite od hroničnih bolesti.

Ipak , postoji upozorenje. Iako je povrće savršeno sigurno i zdravo za redovnu konzumaciju, prevelike količine bilo čega mogu dovesti do negativnih nuspojava, smatra Šneider.

"U slučaju krastavaca, njihov visok sadržaj vode i vlakana može uzrokovati probavne tegobe ako se konzumiraju u velikim količinama", kaže ona.

"To je zato što vlakna stimulišu rad creva, a kod nekih osoba, posebno onih koji nisu navikli na dijetu bogatu vlaknima, to može dovesti do nadimanja, gasova ili čak dijareje".

Osim toga, raznolikost u ishrani je ključna - iako konzumacija krastavca dnevno može biti pozitivna i dalje su vam potrebni proteini, zdrave masti i drugi vitamini i minerali koji se ne nalaze u povrću.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: