Ishrana 1

02.08.2024.

14:07

Ovaj deo kukuruza se baca, ali on ima brojne zdravstvene prednosti

Iako se pre pripreme kukuruza često baca, kukuruzna svila ima brojne prednosti po zdravlje.

Izvor: Klix.ba

Ovaj deo kukuruza se baca, ali on ima brojne zdravstvene prednosti
abamjiwa al-hadi/Shutterstock

Podeli:

U tradicionalnoj kineskoj medicini se koristi za lečenje raznih bolesti, uključujući probleme sa prostatom, malariju, infekcije urinarnog trakta i bolesti srca.

Novija istraživanja pokazuju da takođe može pomoći u smanjenju krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi, navodi Healthline.

Može se koristiti u svežem obliku, ali se često suši pa se konzumira kao čaj ili ekstrakt.

Takođe se može uzimati i kao pilula. U kukuruznoj svili se nalaze flavonoidni antioksidansi. Oni smanjuju oksidativni stres, koji je jedan od glavnih uzroka brojnih hroničnih stanja, uključujući dijabetes, bolesti srca i rak.

Kukuruzna svila također ima protivupalna svojstva. Ipak, budući da su ljudska istraživanja o kukuruznoj svili ograničena, službene preporuke o dozvoljenoj količini još nisu uspostavljene.

Različiti faktori mogu uticati na to kako vaš organizam reaguje na kukuruznu svilu, uključujući godine, zdravstveno stanje i anamnezu.

Većina dostupnih istraživanja navodi da kukuruzna svila nije toksična. Proizvođači preporučuju konzumiranje 400 do 450 miligrama suplemenata kukuruzne svile koji se konzumiraju dva do tri puta dnevno. Preporučuju se da počnete s niskom dozom i da je postepeno povećavate ako je potrebno.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: