Ishrana 0

13.07.2024.

8:15

Ovih pet ukusnih napitaka pomoći će vam da smanjite obim struka

Iako ne postoji magični napitak koji će vam preko noći otopiti salo na stomaku, nekoliko jednostavnih i ukusnih napitaka može vam pomoći da lakše smršate, uključujući smanjenje obima struka.

Izvor: b92.net/ljepotaizdravlje.hr

Ovih pet ukusnih napitaka pomoći će vam da smanjite obim struka
Shutterstock/juefraphoto

Podeli:

Višak masti oko struka može negativno uticati na vaše zdravlje i može doprineti nekoliko hroničnih stanja. Jedna specifična vrsta abdominalne masti – visceralna mast – je glavni faktor rizika za dijabetes tipa 2, bolesti srca i druga stanja.

Mnoge zdravstvene organizacije koriste indeks telesne mase (BMI) za klasifikaciju težine i predviđanje rizika od metaboličkih bolesti. Međutim, BMI se izračunava samo na osnovu visine i težine i ne uzima u obzir sastav tela ili visceralnu masnoću.

Iako gubitak masti iz ove oblasti može biti težak, ova jutarnja pića mogu biti zdrav dodatak vašoj rutini. Za najbolje rezultate kombinujte ih sa uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem. I što je najvažnije, ne zaboravite da slušate svoje telo i konsultujete se sa lekarom ili nutricionistom pre nego što napravite značajne promene u ishrani.

Možda vas zanima

Pića za gubitak težine

1. Topla voda sa limunom

Sastojci: 1 šolja tople vode, sok od pola limuna

Uputstvo: Iscedite sok od pola limuna u toplu vodu i promešajte. Pijte ovaj osvežavajući napitak na prazan stomak da biste ubrzali metabolizam i poboljšali varenje. Vitamin C u limunu može pomoći u jačanju vašeg imunološkog sistema i detoksikaciji vašeg tela, dok topla voda može pomoći da stimuliše vaš sistem za varenje.

2. Piće od jabukovog sirćeta

Sastojci: 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 šolja vode, 1 kašičica meda (opciono)

Uputstvo: Pomešajte kašiku jabukovog sirćeta sa šoljom vode. Za slatkoću možete dodati kašičicu meda. Poznato je da jabukovo sirće pomaže u gubitku težine tako što pomaže u regulisanju nivoa glukoze u krvi i poboljšanju varenja. Pijenje ovog napitka ujutru može ubrzati vaš metabolizam i vremenom smanjiti masnoću u struku.

3. Zeleni čaj

Sastojci: 1 kesica zelenog čaja, 1 šolja vrele vode.

Uputstvo: Potopite kesicu zelenog čaja u šolju vrele (90 °C) vode i ostavite da odstoji 3-5 minuta. Zeleni čaj je bogat antioksidansima zvanim katehini, posebno epigalokatehin galat (EGCG), za koji se pokazalo da ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje masti. Redovna konzumacija zelenog čaja može pomoći u smanjenju masnoće u struku tokom vremena.

Možda vas zanima

4. Voda sa krastavcem i nanom

Sastojci: 1/2 krastavca, nekoliko grančica sveže nane, 1 litar vode

Uputstvo: Narežite pola krastavca i dodajte ga u bokal vode. Pocepajte nekoliko grančica sveže nane i takođe ih dodajte u bokal. Ostavite vodu da odstoji preko noći u frižideru. Krastavac deluje hidratantno i ima malo kalorija, dok menta pomaže varenju i daje osvežavajući ukus. Pijenje vode od krastavca i mente ujutru može pomoći u smanjenju nadimanja i podržati zdravo varenje, što može dovesti do ravnijeg stomaka.

5. Čaj od đumbira i kurkume

Sastojci: komad svežeg đumbira od oko 2,5 cm, 1/2 kašičice kurkume u prahu, 1 šolja vode, med po ukusu

Uputstvo: Narendajte komad svežeg đumbira i dodajte ga u šerpu sa oko 200ml vode. U to dodajte pola kašičice kurkume u prahu i neka smesa provri. Pustite da se polako kuva 5-10 minuta, a zatim procedite čaj. Dodajte med po ukusu. I đumbir i kurkuma imaju antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći varenju, smanjiti nadimanje i podstaći gubitak težine. Pijenje čaja od đumbira i kurkume ujutru može pomoći vašem probavnom sistemu i potencijalno smanjiti masnoću u struku tokom vremena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: